Mardrömmen är över för Nils Ekman.

På torsdagen gjorde 33-åringen säsongsdebut i KHL för SKA S:t Petersburg.

Och med en läcker framspelning visade han klassen direkt.

Ekman.

Han har blivit placerad på KHL:s waiver fyra gånger, fått lönen halverad, gjort en sejour i reservlaget och öppet kritiserats för sin inställning av tränaren Barry Smith.

Livet i S:t Petersburg har verkligen inte varit lätt för Nils Ekman.

Men svensken har bitit ihop och kört vidare.

Avsikt att fullfölja avtalet

– Nils har ett avtal som sträcker sig över hela säsongen och han har alltid haft som avsikt att fullfölja det, säger Ekmans agent Joakim Persson.

I bortamötet mot Traktor Tjeljabinsk kom belöningen, då han fanns med i S:t Petersburgs laguppställning för första gången i höst.

– Jag hade ett långt snack med Barry Smith under onsdagen, så jag förstod att han skulle spela.

Grundlurade försvaret

Och Ekman tog chansen direkt.

Med en instickare, som grundlurade Traktors försvar, spelade han fram kedjekamraten Aleksandr Koroljuk till S:t Petersburgs 1-2-mål fem minuter in i den andra perioden.

Ekman fanns också inne på isen när Sergej Zubov, med mindre än två minuter kvar att spela, gjorde gästernas andra mål för kvällen.

Trots det lyckades Traktor vinna med 3-2. Förlusten var storsatsande S:t Petersburgs hittills enda den här säsongen efter vinster i de två inledande matcherna.