Tjeckien imponerade – straffade Ryssland

Michal Neuvirth.

Tjeckien imponerar inför World Cup.

I dagens träningsmatch blev det revansch mot Ryssland efter klar dominans.

Men det krävdes ett straffavgörande för att skilja lagen åt.

I torsdags gav Ryssland en hint om att Sverige kan få det tufft när länderna drabbar samman i den första gruppspelsomgången i World Cup den 18 september.

Mot Tjeckien blev det seger med 4–3 hemma i St Petersburg efter en stark uppvisning.

När nationerna i dag möttes igen såg det dock inte lika lovande ut för ryssarna. Tjeckien tog direkt kommandot från första nedsläpp och hade under långa perioder ett spelmässigt övertag.

Detta till trots var det Ryssland som tog ledningen i träningsmötet i Prag.

Efter två mållösa perioder, och en mängd chanser till Tjeckien, bröt Tampa Bays Nikita Kutjerov måltorkan för ryssarna i början av den tredje perioden.

Hemsky avgjorde

Tjeckien hade svårt att få hål på den ryska målvakten Semjon Varlamov och såg länge ut att gå mot en ny förlust – men med två minuter kvar fick hemmalaget till slut hål på motståndarna.

Med en utespelare mer på isen och målvakten i båset höll sig Tomas Plekanec framme, kvitterade till 1–1 och ordnade en förlängning som slutade mållös.

Matchen gick till ett straffavgörande som slutade med tjeckisk seger. Ales Hemsky gjorde inga misstag i den andra straffomgången, satte pucken säkert bakom Varlamov och och satte press på ryske målskytten Nikita Kutjerov som var näste straffskytt.

Ryssen drog dock pucken i stolpen och lyckades inte överlista Michal Neuvirth i det tjeckiska målet.

Därmed säkrades segern för Tjeckien som vann skottstatistiken med klara 34–21.

Tjeckien inleder World Cup mot Kanada den 17 september i Air Canada Center.