Publicerad 2011-05-01

Pressades av Slovenien

I VM-premiären åkte Ryssland på en riktig stjärnsmäll mot Tyskland.

Ryssarna var idag bara fyra minuter ifrån ett nytt bakslag – mot Slovenien.

Det hjälpte inte att en Sergei Zinoviev skickade in en slovensk spelare i det ryska båset. Slovenien gav sig inte och hämtade gång på gång upp de ryska stjärnornas ledning.

1–1, 2–2 och sen 4–4 hämtade man in.

Radulov hjälte

Men med fyra minuter kvar så satte Alexander Radulov 5–4 efter en tilltrasslad situation, sitt andra mål för matchen, och räddade en hel hockeynations heder.

Just Sergei Zinoviev satte sen 6–4 när Ryssland kom undan med blotta förskräckelsen.

I grupp B gjorde Kanada vad man skulle när man körde över Frankrike med 9–1. Matchens lirare var helt klart Carolina Hurricanes Jeff Skinner som gjorde fem poäng (tre mål och två assist).

Frankrikes första mål från SAIK-stjärnan

Frankrike fick göra sitt första VM-mål när Skellfteåforwarden Pierre-Edouard Bellemare stänkte upp 3–1 och gav Frankrike visst hopp halvvägs in på den andra perioden.