Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-02

Lokomotiv tog ledningen i KHL-finalen

Marcus Nilson.

Marcus Nilson gjorde mål – med handen – men fick det bortdömt.

Trots det kunde Lokomotiv Jaroslavl vinna den första Gagarin Cup-finalen mot Ak Bars Kazan med 3-0.

Den sista resan i kampen om rymdfarare Jurij Gagarins pokal har börjat. Och det är Lokomotiv Jaroslavl som tagit hand om kommandot.

Genom tre mål på mindre än tio minuter avgjorde gästerna den första finalmatchen mot Ak Bars Kazan redan i den andra perioden.

Marcus Nilson lyckades även, med handen, peta in ett fjärde mål efter en närkamp med Kazans målvakt Stanislav Galimov. Men målet underkändes efter videogranskning.

Närmar sig ”Monstret”

Stor matchvinnare i Lokomotiv, tillsammans med tvåmålsskytten Zbynek Irgl, var annars målvakten Georgij Gelasjvili som höll sin tredje raka nolla.

25-åringen – som ännu inte fått chansen i det ryska landslaget – har nu spelat 188 minuter och 49 sekunder utan att släppa någon puck förbi sig. Håller han tätt i den andra finalmatchen, på fredag, överträffar han Jonas ”Monstret” Gustavssons rekordnotering i SM-slutspelet.