Marcus Nilson har hittat en ny radarpartner i superstjärnan Aleksej Jasjin. Tillsammans låg duon bakom Lokomotiv Jaroslavls vändning mot Barys Astana. Nilson noterades själv för tre poäng.

Marcus Nilsson.

Det dröjde 19 matcher - sen kom islossningen för Marcus Nilson. När Lokomotiv Jaroslavl gästade Barys Astana fick han chansen tillsammans med storstjärnan Aleksej Jasjin. Och som han tog den.

Barys gick tidigt ifrån till en tvåmålsledning, men sen presenterade sig Jaroslavls nya radarpar.

I slutet av den första perioden assisterade Jasjin till Nilsons reducering - och i den andra perioden fortsatte samarbetet. Först spelade Nilson fram till Jasjins kvitteringsmål och satte sedan själv 3-2, framspelad av Jasjin - så klart.

Efter det släppte Jaroslavl aldrig greppet om matchen och kunde till slut vinna med 6-3.

Nilson - som bara bokförts för en poäng sedan tidigare - har nu gjort fyra poäng (3+1) på 20 matcher.

Magnus Johansson gjorde matchens första mål då Atlant Mytisjtji tog en efterlängtad 4-3-seger mot krislaget Metallurg Novokuznetsk. Backen har haft en tyngre period efter Karjala Cup-uppehållet och endast mäktat med tre poäng den senaste månaden.

Avangard Omsks åtta matcher långa svit utan fullpoängare är ett minne blott. 5-1-segern mot SKA S:t Petersburg var lagets tredje raka. Jaromir Jagr gjorde två mål och spelade fram till ett.