Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-17

...på pass av Harju – men Dynamo Moskva förlorade

Linus Omark.

Johan Harju och Linus Omark börjar så smått hitta tillbaka till det framgångsrika samarbetet från förra säsongen.

I Dynamo Moskvas förlustmatch mot Salavat Julajev kom det första målet – Omark nätade och Harju spelade fram.

– De har potential spela riktigt bra, säger Dynamos tränare Sergej Kotov.

Chanser har inte saknats. Men pucken har ändå inte suttit.

13 minuter in i den andra perioden i Dynamo Moskvas möte mot Salavat Julajev kom så det efterlängtade nätrasslet för firma Johan Harju och Linus Omark. Harju – första poängen för säsongen – spelade fram radarpartnern Omark till målet som betydde 2-2.

Trots det fick Dynamo se sig slagna med 3-5, mestadels på grund av en usel defensiv .

Rysk media kritisk

Efter matchen var rysk media mycket kritisk till Dynamos insats. Även nyförvärven från Luleå fick sig en törn. Sport-Express utsände undrade om inte svenskduon var överskattade, men fick motthug av tränaren Sergej Kotov.

– Jag skulle ta det lite lugnt med att dra slutsatser om dem. De har potential att spela riktigt bra. Det visade de i elitserien i fjol och jag vet att de kan spela bättre än vad de gjort här också.

Mattias Weinhandl fanns också med i Dynamos laguppställning, men noterades inte för några poäng.

I Vitryssland är Jonas Andersson fortsatt het. Med ett mål och en assist var han i högsta grad delaktig i Dynamo Minsks 2-1-seger mot Avangard Omsk. På säsongens tre första matcher har Andersson gjort stor succé och noterats för fyra poäng.