Svensktrio gör upp i KHL-final

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-27

Poängkungen Mattias Weinhandl utslagen

Marcus Nilson, Johan Åkerman och Tony Mårtensson representerar Sverige i finalen i KHL-finalen.

Ak Bars Kazan mot Lokomotiv Jaroslavl.

Så ser finalen i KHL:s slutspel ut.

Det betyder att det kommer bli minst en historisk svensk Gagarin Cup-vinnare:

Marcus Nilson och Johan Åkerman eller Tony Mårtensson.

Vinna eller försvinna var vad som gällde för Dynamo Moskva i fredagens sjätte semifinal mot Ak Bars Kazan.

Det blev det senare – trots att man 50 sekunder in i den andra perioden kunde ta ledningen efter att ha fört spelet under de första 20 minuterna.

Men efter Aleksej Badjukovs kvitteringsmål tog Kazan över kommandot och med knappt sex minuter spelade av den sista perioden satte veteranen Oleg Petrov det matchavgörande målet.

Slutspelat för Weinhandl

Finländaren Jukka Hentunen kunde sedan fastställa slutresultatet till 3-1 i tom bur och definitivt skicka Kazan till final.

Det betyder att säsongen är över för Mattias Weinhandl. För närvarande leder han slutspelets poängliga med 16 poäng (6+10) på tolv matcher.

Men trots det kommer det bli minst en svensk segrare i den första historiska Gagarin Cup-finalen. Tony Mårtensson i Ak Bars Kazan eller Marcus Nilson och Johan Åkerman i Lokomotiv Jaroslavl.