Pääjärvi och Lander målskyttar i natt

Publicerad 2012-12-09

Men suverän Markström fick sista ordet

Magnus Pääjärvi, här i Edmonton Oilers.

NEW YORK. Magnus Pääjärvi och Anton Lander gjorde båda mål på landsmannen Jacob Markström i natt.

Men den förre Brynäs-målvakten fick sista skrattet när han likafullt tog sitt San Antonio till seger.

Ja, svenskarna i stjärnspäckade Oklahoma City Barons hade en bra kväll i nattens jämna bortamatch i södra Texas.

Matchen hann inte pågå mer än elva sekunder förrän Anton Lander gjorde 1-0 på San Antonios Jacob Markström – efter förarbete av Magnus Pääjärvi.

Stjärnan Jordan Eberle ökade på till 2-0 i slutet av samma period också, men sedan kom hemmalaget tillbaka och såväl reducerade som kvitterade.

Tredje för säsongen

Inte hjälpte det att Magnus Pääjärvi gjorde sitt tredje mål för säsongen i början av andra heller.  San Antonio kom tillbaka en gång till och vann till slut med  4-3. Så när allt var över var Jacob Markström, som spelat enastående på slutet och mot Oklahoma tog 26 av 29, ändå gladaste svensk i Texas.

OEL missade straff

Oliver Ekman-Larsson blev lite av hjälte när hans Portland vände 0-3-underläge till 4-3-seger – efter straffar – borta mot Wilkes-Barre/Scranton.

Första hade han assist på det inledande reduceringsmålet – sedan satte han själv kvitteringen i ett powerplay 08.30 in i tredje perioden, varmed den begåvade backen kunde föra upp säsongens sjätte mål på pluskontot.

Att han sedan missade en straff under avgörandet får förmodligen vara ursäktat, det gick ju bra ändå.

Osportsligt uppträdande av Larsson

Adam Larsson och Mattias Tedenby stod för varsin assist när bottenlaget Albany tog en synnerligen välbehövlig 3-1-seger mot Islanders-svenskarna i Bridgeport.

Unge Larsson var ändå på dåligt humör och drog i tredje perioden på sig en tiominutersutvisning för osportsligt uppträdande – just som landsmannen Jacob Josefson, mycket okaraktäristiskt, hade fått fem minuter för boarding.

Christopher Nilstorp fortsätter övertyga i kassen för Dallas Stars-affilerade Texas i Austin.

I en jämn batalj mot Peoria i natt tog skåningen 23 av 24 skott och bidrog därmed till en skön 2-1-seger.

Philadelphia Flyers lillebröder i Adirondack, som haft stora problem under säsongen, tog mycket oväntat en 4-3-seger mott topplaget Syracuse – och backen Erik Gustafsson stod åter för en assist.

Assist hade även Tim Erixon i Springfields segermatch mot Carl Klingbergs St. John.

Binghamtons nio matcher långa segersvit bröts mot Hampus Lindholms Norfolk – trots att Robin Lehner var tillbaka i kassen och tog 32 av 35 skott. 3-1 löd slutresultatet.