Kanadas styrkebesked – slog Danmark med 14–0 (!)

Publicerad 2018-12-27

Oroväckande förlust i genrepet mot Finland – men när JVM väl drog igång kom Kanada med ett styrkebesked.

Hemmanationen krossade Danmark med utklassningssiffrorna 14–0.

– En match jag aldrig kommer glömma, säger hattrickhjälten Morgan Frost.

JVM i hockey är igång och för svensk del inleddes turneringen på bästa möjliga sätt med en 2–1-seger mot guldfavoriten Finland.

Samtidigt stod Kanada för en minst sagt övertygande seger i premiären mot Danmark.

Värdnationen vann med sanslösa 14–0 (!) och gav därmed ett lugnande styrkebesked till sina fans efter 5–2-förlusten i vänskapsmatchen mot Finland inför turneringen.

– Vårt mål var att studsa tillbaka efter vår senaste match och jag tycker att vi kom ut bra redan från första nedsläpp, säger tvåmålsskytten Owen Tippett till internationella hockeyförbundets hemsida.

”Spelade riktigt bra”

De regerande världsmästarna, som besegrade Sverige i fjolårets JVM-final, bjöd på en uppvisning från början till slut där Maxime Comtois slog till med hela fyra mål och Morgan Frost noterades för ett hattrick.

– Alla var så exalterade över att starta turneringen. Vi var fokuserade och spelade riktigt bra. Det var en otrolig match som jag aldrig kommer att glömma, säger Frost.

I Sveriges grupp var i natt USA illa ute mot Slovakien men amerikanerna vände i den sista perioden och vann med 2–1.

Marek Korencik gav slovakerna ledningen i den andra perioden innan Mikey Anderson kvitterade för USA i början av den tredje. Matchavgörande målet prickades in av Evan Barratt.

Även Tjeckien gick vinnande ur den första gruppspelsomgången och vann mot Schweiz med 2–1.