Tjerepanovs tröja hissades upp i taket

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-20

I dag hedrades avlidne talangen i ryska ligan.

I torsdags kom 60 000 personer på Alexej Tjerepanovs begravning. I dag hyllades minnet av den avlidne supertalangen på nytt då han fick sin tröja upphissad i taket av Arena Omsk.

En vecka har nu gått sedan Alexej Tjerepanovs tragiska bortgång. Strax innan nedsläpp i matchen mot jumbon Dynamo Minsk tog Avangard Omsk ett sista avsked av "Lesja".

Inför stående ovationer åkte spelartrion Anton Kurjanov, Alexander Popov och Alexander Svitov tvärs över isen med tröja nummer sju för att hissa upp den i taket av Arena Omsk. I samband med det höll lagets supportrar upp en banderoll med texten "Det är så enkelt att se dig i livet att din död är omöjlig att tro på". På Avangards matchtröjor fanns även ett emblem med siffran sju på det högra bröstet.

Hela ceremonin, som tog ett par minuter, gick under högtidliga former och som avslutning hölls en tyst minut.

Stämningen under matchen var länge tryckt. Det sedvanliga jublet var borta och istället höll man sig till artiga applåder. I den sista perioden började publiken till sist mana på sitt lag och med drygt åtta minuter kvar att spela kunde Jaromir Jagr passa fram till det matchavgörande målet.

Slutresultatet skrevs till 5-3 i Avangards favör och segern tillägnades Tjerepanov.