”Jonte” debuterade med straffmiss

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-16

Kastades direkt in hetluften för CSKA Moskva

Jonathan Hedström hann knappt landa i Moskva innan han kastades in i hetluften. Tillsammans med Mika Hannula och Mikael Wahlberg bildade han en helsvensk formation i CSKA Moskvas förlustmatch mot Chimik Voskresensk.

Jonte Hedström.

Tony Mårtensson stoppades från spel i seriepremiären och på grund av pappersstrul fick Marcus Nilson en lång väntan på sin första match. Vanligtvis brukar det dröja innan utländska värvningar kan göra debut för sina ryska klubbar – men inte för Jonathan Hedström.

Bara ett par dagar efter att han blev klar för CSKA Moskva fick han dra på sig arméklubbens matchställ i bortamötet med Chimik Voskresensk. Tillsammans med Mika Hannula och Mikael Wahlberg utgjorde han en blågul tredjekedja.

Trion var på isen då CSKA tog ledningen efter 1.15 av den andra perioden. Mika Hannula noterades för en passningspoäng till målet.

Vid full tid var ställningen 3-3 efter att Chimiks enda stjärna, NHL-meriterade Ivan Novoseltsev, kvitterat med mindre än tre minuter kvar att spela.

I den efterföljande straffläggningen fick Hedström chansen i den andra rundan, men 30-åringen missade straffen och möjligheten att bli matchhjälte. Trots det kunde CSKA knipa extrapoängen och vinna med 3-4.

Utöver straffmissen noterades Hedström för fyra utvisningsminuter.

Tony Mårtensson passade fram till två mål då Ak Bars Kazan förlorade med 3-4 mot Severstal Tjerepovets. Även Mårtensson fick chansen från straffpunkten, men misslyckades med att överlista sin tidigare lagkamrat Rastislav Staña. Niko Kapanen skadades allvarligt i slutet av ordinarie matchtid då han tappade hjälmen efter en våldsam tackling. Finländaren blev liggande blodig på isen och fick föras ut med hjälp av bår.

Serieledande Atlant Mytisjtji krossade Torpedo Nizjnij Novgorod med 8-2. Esa Pirnes klättrade upp på tionde plats i KHL:s poängliga tack vare sina tre assist. Magnus Johansson mäktade med en framspelning trots att han hade en av sina sämre kvällar för säsongen.