Sen vändning bakom Tre Kronors förlust

Publicerad 2019-04-25

Efter sex raka segrar kom Tre Kronors första hack i förberedelserna inför VM i Slovakien.

Och det var en rejäl knäpp på näsan.

– Klart man är grymt besviken, säger förbundskapten Rikard Grönborg efter 4–5-förlusten mot Finland.

Ishockey-VM

Finlands målvakt Juho Olkinuoras slarviga spel gjorde att Anton Lander enkelt skickade enkelt in 4–2 till Tre Kronor.

Men det blev ett betydelselöst mål.

Finlands forcerande avslutning resulterade i tre mål inom loppet av 1.28 – och ledde till Sveriges första förlust i förberedelserna inför VM i Slovakien.

I spel sex mot fem satte Arttu Ilomäki 3–4 och Harri Pesonen 4–4. Sedan kom 5–4-målet, i spel fem mot fem, genom Eetu Luostarinen.

– I hockeymatcher ska man göra allt för att vinna och det tycker inte jag att vi gjorde på slutet, säger förbundskapten Rikard Grönborg till C More.

”Det är revanschlust”

– Klart man är grymt besviken. Vi ska kunna stänga dörren. Ska man aspirera på en VM-plats ska man kunna spela som bäst när det väger som mest.
Fram till mötets sista drygt två minuter hade Tre Kronor ett stadigt grepp om Finland.

Med rycket i andra perioden, 2–1 av Joakim Nygård och 3–1 från Linus Sandin, såg Sverige ut att lägga grunden för sjunde raka segern i VM-förberedelserna, men Finland ville något annat.

Efter förlusten i Kouvola väntar ett nytt möte mellan lagen i Helsingfors på fredagskvällen.

Rikard Grönborgs tankar inför den matchen?

– Det är revanschlust, så klart, säger han.

Den 1–5 maj spelas Carlson Hockey Games i Stockholm och i Brno. VM i Slovakien inleds den 10 maj.