Matchhjälten: ”Vi mot hela SHL nu”

Publicerad 2020-12-30

Brynäs bröt förstaperiods-förbannelsen – och nyförvärven levererade.

Då kom också andra raka segern sedan Linus Ölund klivit fram som den stora matchhjälten mot Färjestad.

– Det är vi mot hela SHL nu, säger tvåmålskytten till C More.

Det mesta har gått emot Brynäs under hösten. Förlusterna har radats upp och mängder av matcher har skjutits upp på grund av corona, antingen hos motståndaren eller hos Brynäs.

Det här var Gävlelagets blott andra match efter det egna coronauppehållet.

– Alla har varit hemma och hållit sig friska och krya och är bara jävligt taggade att spela matcher, säger Ölund.

Brynäs och förstaperioder har inte varit någon bra kombination under hösten. Bara vid ett av 18 tillfällen har Peter Anderssons lag haft ledningen efter 20 minuter.

Men mot Färjestad hände det för andra gången den här säsongen – och då blev det också seger med 3–2 efter förlängning.

Det var lagkaptenen Anton Rödin som gav sitt Brynäs ledningen när han skickligt bröt in i banan och distinkt skickade in pucken bakom Henrik Haukeland.

Den långa passningen fick han från nyförvärvet Chad Billins som, precis som det andra nyförvärvet Shane Harper, debuterade i Brynäströjan.

Avgjorde i förlängningen

Harper landade i Sverige i tisdags och spelade direkt.

– Jag är bara glad att få hoppa in i hetluften. Ju tidigare jag får spela desto tidigare kan jag hitta formen. Om en vecka är jag redo att gå full fart, nu gäller det att spela lite smart, säger Harper till C More.

Färjestads succékedja den senaste tiden med Daniel Viksten, Jacob Peterson och Victor Ejdsell svarade för kvitteringen i mittperioden.

Men Brynäs fick med sig en ledningen även efter andra perioden. Shane Harper var på isen när Linus Ölund bröt sig fram på egen hand och snyggt la in pucken bakom Haukeland.

– Alltid viktig att komma in till sista perioden med en ledning så det gjorde mycket, säger Ölund.

Två assist i debuten

Färjestad fick till en kvittering i tredje perioden men tidigt i förlängningen klev Linus Ölund fram igen med en ny individuell prestation och ordnade två poäng till Brynäs.

Chad Billins hade även assist på det avgörande målet.

Nu har Brynäs ”bara” sex poäng upp till säker mark, trots att man spelat sex matcher mindre än HV71.

– Vi ska ut och kriga och ta ikapp det. Det är vi mot hela SHL nu och vi ska ta så många poäng som möjligt. Jakten har börjat, säger Ölund till C More.

Linus Ölund (mitten) gratuleras av lagkamrater efter 1–2.