Tre Kronor föll mot Tjeckien – efter ras i andra perioden

Från ledning 1–0 till underläge 1–3.

Sverige rasade ihop i den andra perioden mot Tjeckien.

– Det är sånt som händer, säger Rasmus Sandin i SVT.

Den näst sista matchen innan VM slutade med förlust mot Sverige.

Oscar Lindberg gav Sverige ledningen i boxplay i den första perioden men i den andra föll Sverige ihop – inom loppet av drygt sex minuter.

Tjeckien gjorde tre raka mål och vände på matchen. Bland annat efter en bjudning från Washington-spelaren Rasmus Sandin.

– Vi spelar i en ny grupp, vi får inte ta det på så stort allvar med resultatet. Just nu handlar det om att få ihop gruppen så mycket som möjligt, säger Sandin efter den andra perioden.

Sista matchen innan VM

Framför hemmapubliken i Tjeckien kunde hemmalaget i slutperioden utöka på nytt. Ondrej Beranek satte 4–1 och man såg ut att ha punkterat matchen.

Men Sverige gjorde det lite spännande i slutet när Alexander Nylander och Raymond stod för varsitt mål. Närmare än så kom man dock inte och Tjeckien vann med 4–3.

I morgon ställs Sverige mot Finland i den sista matchen i Czech Hockey Games. VM inleds fredag 12 maj.

Tre Kronor förlorade mot Tjeckien i Czech Hockey Games.