Målskytt i sitt första byte för matchen – och sista.

Mattias Weinhandl blev stor matchhjälte när Dynamo Moskva utjämnade semifinalsserien mot Ak Bars Kazan.

Med en elegant soloraid avgjorde han efter förlängning.

Den andra semifinalen mellan Ak Bars Kazan och Dynamo Moskva utvecklades till en kamp mellan det tidigare radarparet Tony Mårtensson och Mattias Weinhandl.

Redan efter 1.25 spelade kunde Weinhandl göra matchens första mål efter en målvaktsretur från Fredrik Norrena. Ukrainaren Konstantin Kasantjuk utökade sedan Dynamos ledning till 2-0.

Mårtensson bakom upphämtning

Men Kazan skulle komma igen – mycket tack vare Tony Mårtensson.

16 sekunder innan den andra periodvilan styrde han in reduceringen och i den tredje periodens slutminuter låg han bakom förarbetet till Danis Zaripovs kvitteringsmål.

Likafullt skulle Dynamo dra det längsta strået i den efterföljande förlängningen. Stor matchhjälte blev Mattias Weinhandl som på egen hand tråcklade sig genom Kazans försvar och avslutade med ett otagbart handledsskott vid den bortre stolpen.

I och med 3-2-segern utjämnade Dynamo ställningen i matchserien till 1-1.