Publicerad 2024-01-10

Första målet gjordes efter att domaren blåst av.

Det andra var solklar offside.

Då ilsknade svenska förbundskaptenen Andreas Karlsson till.

Fyra skott på 17 minuter. Det svenska försvaret begränsade USA till få möjligheter under första perioden av gruppfinalen i U18-VM (informellt JVM). Men med två minuter kvar började eländet, när Haley Box petade in ett ledningsmål som godkändes efter videogranskning.

På bilderna hörs hur domaren blåser i visselpipan just innan returen från Box korsar mållinjen.

Sveriges förbundskapten Andreas Karlsson reagerade snabbt och syns tydlig förvånad över hur målet kunde godkännas. Han var framme vid båskanten och krävde förklaring från domarna, men fick ingen.

Solklar offside

Tidigt i andra utökade amerikanskorna till 2–0 genom Mary Derrenbacher. På reprisbilderna syns en amerikansk spelare åka offside innan målet. Trots att videogranskning fanns att tillgå godkändes målet, något som inte fick den svenska förbundskaptenen på lugnare humör.

Trots jämnt spel vann USA till slut matchen med 4–0. Förlusten gör att Sverige slutar tvåa i gruppen, efter USA. I kvartsfinalen väntar nu trean från den andra gruppen, Tjeckien. Kvarten spelas under torsdagen i värdnationen Schweiz.