Ny skräll – Storbritannien tog poäng mot Danmark

Uppdaterad 2021-05-26 | Publicerad 2021-05-25

Här är nästa skräll i VM.

Storbritannien knep en poäng mot Danmark.

Britterna fick en drömstart mot Danmark när Ben O’Connor sköt 1–0 redan efter drygt två minuters spel.

Storbritannien har därmed nätat tre matcher i rad i A-VM, något som inte har hänt sedan 1951. Men det stannade inte där.

Kvitterade i slutet

Trots att Danmark, med ”svenskdödaren” Nicklas Jensen i spetsen, vände på matchen och ledde med 2–1 i slutminuterna knep britterna en poäng.

En framstormande Mike Hammond kvitterade med fyra minuter kvar av den tredje perioden.

I den efterföljande förlängningen drog laget på sig två raka utvisningar, vilket straffade sig till slut. Malmö-backen Markus Lauridsen avgjorde i powerplay med 25 sekunder kvar att spela.

USA vann med 3–0 mot Kazakstan i eftermiddagens andra match. Växjös guldhjälte Jack Drury, 21, styrde in matchens sista mål. Hans första i landslagströjan.