Målvakten Sara Grahn var säker när Damkronorna vann OS-genrepet mot OAR.

Något trubbigt offensivt, något svajigt defensivt.

Damkronorna har ett par speldetaljer att slipa på fram till OS-premiären mot Japan.

Genrepet mot OAR slutade 2–1, efter straffar.

Sverige första träningsmatch i Sydkorea, 3–1-segern mot Korea (Nord- och Sydkoreas gemensamma OS-lag), bjöd på storpublik, härlig inramning och hejarklackar.

Genrepet i Seonhak-hallen var något annat.

Till och med raka motsatsen.

Boorks direktiv

Drygt 30 personer – varav en scouttrio från Schweiz – hade tagit sig till Incheon utanför Sydkoreas huvudstad Seoul för att se Sveriges möte med OAR (Olympiska aktiva från Ryssland).

I stället var det Leif Boorks stämma som hördes mest och oftast. Förbundskaptenen verkade tidigt i andra perioden inte vara helt nöjd med delar av spelet och skrek tydliga ut direktiv som "upp med laget", "visa er forwards" och "ta hand om pucken".

Kanske såg 68-årige Boork, som i OS gör sitt sista mästerskap som Damkronornas förbundskapten, vad som var på väg att hända.

För efter 6.05 minuter skickade nämligen OAR:s lagkapten Valerija Pavlova in 1–0-målet bakom Sveriges målvakt Sara Grahn.

I tredje perioden blev Blågults spel något bättre och Emmy Alasalmi satte kvitteringen redan efter 25 sekunder.

Men det var ett mål som bröt mönstret.

Slipa detaljer

OS-genrepet var en match som i slutändan lyfte fram två detaljer som behöver bli bättre till OS-premiären mot Japan på lördag och i de följande matcherna mot Korea och mot Schweiz:

Offensiven. Trots flera bra anfall och fina powerplay-lägen hade Sverige svårt att skapa några riktigt farliga målchanser.

Defensiven. När OAR fick snurra i offensiv zon tappade Sverige markeringarna och ibland även puckar, och det slutade ofta med att den ständigt lugna målvakten Grahn tvingades göra flera avgörande räddningar.

Samtidigt verkade speldetaljerna inte oroa spelarna eller ledarna särskilt mycket. Inför förlängningen och straffläggningen var det både skratt och peppande ord i det svenska båset.

Och kanske var det precis vad som behövdes inför vinterspelen i Sydkorea.

Maja Nylén-Persson, Lisa Johansson och Sara Hjalmarsson var tillsammans med Sara Grahn kyliga i straffläggningen och såg till att Sverige vann med 2–1.