Tyskland skakade svagt Tre Kronor

Publicerad 2015-05-07

Prag/Stockholm. Tre Kronor och ledningar går inte ihop.

Mot Tyskland tappade man först 2-0 till 2-2 och höll sedan så när på att tappa ännu en tvåmålsledning i matchens slutskede.

– Det var slut i rutan idag, säger förbundskaptenen Pär Mårts i TV 4.

Ishockey-VM

Sverige såg ut att göra processen kort med Tyskland som verkligen inte imponerat i VM hittills. Efter att matchen fått ett oväntat avbrott mitt i första perioden på grund av trasigt plexiglas så stänkte Tre Kronor in två snabba mål genom Oscar Möller och Joakim Lindström.

Men precis som mot Kanada igår så tappade Sverige kontrollen på matchen från ledning. Marcus Kink satte reduceringen med dryga fyra minuter kvar av första och trots att Sverige spelade i powerplay sju av tjugo minuter i andra perioden så var det Tyskland som gjorde enda målet genom Nico Krämmer efter att John Klingberg slarvat ordentligt på offensiv blå och friställt tysken.

Klingberg fick revansch

– Vi måste upp en jäkla massa nivåer. Om första perioden var sådär så är andra perioden ännu sämre. Vi ser sega och otajmade ut, sa assisterande förbundskaptenen Peter Popovic i periodpausen.

Klingberg fick lite revansch i början på tredje när han styrde in 3-2 på ett Staffan Kronwall-skott. 8,40 in i slutakten såg sedan Oscar Möller ut att döda matchen med sitt andra mål. Men ännu en gång hade Tre Kronor uppenbart svårt att spela på ledning.

”Ingen energi och glöd”

Med 5,21 kvar av matchen satte Matthias Plachta 4-3-reduceringen och tyskarna skapade sedan ytterligare chanser för kvittering. Sverige lyckades dock till slut komma ifrån matchen med tre poäng och behåller därmed greppet om andraplatsen i gruppen.

Förbundskaptenen Pär Mårts menade att Kanadamatchen igår satt i benen.

– Det var slut i rutan i dag på något sätt. Vi hade 2-0 men det fanns ingen energi och glöd. Sen får tyskarna nosen på oss när de gör 2-1 och 2-2. Det är bra att komma tillbaka och vinna med 4-3 för idag var det tufft för oss, säger han.

John Klingberg var självkritisk:

– Jag kan komma upp mer i nivåer, spelet utan puck är okej. Sen slarvar jag på målet och skjuter på benskyddet, det är inte så smart. Så jag är inte nöjd, säger han till Sportbladet.

Mats Wennerholm: Vakna Tre Kronor! Det är VM