Stjärnans sköna seger: ”Förtjänar det här”

Av: Nils Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: ATG Live
Reijo Liljendahl var mycket nöjd efter segern med Nadal Broline på V75.

Nadal Broline fick äntligen sin seger när han besegrade världsstjärnan Propulsion på V75.

Från ledningen stack han undan till en mycket enkel seger.

– Det var härligt att han fick vinna, sa Reijo Liljendahl efter loppet till TV4.

Superhästen Propulsion var trots sämsta läget klar favorit när Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst avgjordes på V75 idag. Örjan Kihlström tog det lugnt i kön och satt länge som sista häst i andraspår innan man valde att attackera i tredjespår med varvet kvar.

Trots ett rejält slutvarv så var han chanslös att utmana vinnande Nadal Broline och fick nöja sig med tredjepriset bakom Zenit Brick.

”Varit frustrerad”

Att det var en skön seger för Nadal Broline och tränare Reijo Liljendahl förstod man i segerintervjun då han såklart var väldigt nöjd med sin hästs prestation.

– Det var härligt att han fick vinna. Det var bra att ta ledningen och hästen har varit bra en längre tid, det har jag tjatat om. Har varit frustrerad och svurit i TV men lovat att aldrig mer göra det. Jag är varm inombords och tycker kretsen till hästen förtjänar det här, sa han i TV4.

”Värmer när man får köra fina hästar”

För Ulf Ohlsson var det dagens andra storloppsseger då han även vann Solvalla Grand Prix med Hard Times.

– Det värmer när man får köra fina hästar. Han har gjort topplopp hela säsongen och varit tvåa i Årjäng och trea i Elitloppet. Inte lätt vinna när man möter Propulsion och världseliten varje gång men idag kunde vi göra det, sa Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln.

”Klart jag är bitter”

Propulsion avslutade mycket bra till slut men det var en frustrerad Daniel Redén efter loppet.

– Hästen gjorde som vanligt ett jättebra lopp men det är tråkigt. Jag vill aldrig förlora med honom och det skulle man inte gjort nu heller om det varit tio hästar i en guldfinal, som det ska vara, tycker jag. Han gjorde ett fantastiskt lopp men det är klart jag är bitter. Ångrar mig själv att jag inte kunde läsa proppen bättre att det var tolv hästar i finalen. Det var iskallt gjort av mig, sa tränaren efter loppet i TV4.

Segern i loppet var värd 400 000 kronor.

Publicerad: