Björn Goop vann storloppet på Åby

Tjänade två miljoner kronor: ”Ruskigt bra inställning”

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Björn Goop vann Åby Stora Pris.

Storlopp på Åby med Åby Stora Pris.

Då vann Björn Goop med egentränare Moni Viking.

Förstapriset: två miljoner kronor.

– Jag tycker väldigt mycket om honom, säger Björn Goop.

Det var stor travfest på Åby i Mölndal utanför Göteborg under lördagen, det med STL-finaler samt storloppet Åby Stora Pris med hela två miljoner kronor till vinnaren.

Stjärnkusken tillika stjärntränaren Björn Goop tog hem storloppet, och lade därmed vantarna på miljonerna och platsen i historieböckerna.

”Tycker mycket om honom”

Björn Goop hittade en position mitt i fältet, rättare sagt i tredje par utvändigt. Åby Stora Pris, som nu mera går över den dryga distansen 3 140 meter, fick en av förhandsfavoriterna i Who’s Who och Örjan Kihlström tidigt i ledningen. Björn Goop satt nöjd en bit bak i fältet, och gav anfallsorder först 600 meter från mål. Moni Viking gick sedan rejält in i mot och kopplade tidigt grepp på Who’s Who.

– Det är svårt att komma bakifrån, det hade vi sett flera gånger i dag, men Moni Viking var ruskigt bra. Han har ruskigt bra inställning och jag litar mycket på honom, sa Björn Goop efter segern och fortsatte:

– Han har gått bra varje gång i Skandinavien och jag tycker jättemycket om honom, man tycker om de hästarna som verkligen kämpar för att vinna.

Moni Viking har nu tagit tre segrar på fem starter hos Björn Goop och den sjuåroge hingsten har nu tjänat drygt 5,8 miljoner kronor

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN