Miljondragen: Kan slå till – som bortglömd

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 26 juni på Åmål • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel • Jackpott 14 miljoner

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: ATG LIVE, MARIA HOLMÉN/TR BILD
Cambria och Thomas Dalborg är ett av onsdagens miljondrag.

TRAV

V86 avgörs på Åmål i kväll med spelstopp klockan 19.20.

Sportbladets superexperter har synat omgången som kryddas med en jackpott på 14 miljoner kronor. Här är spikarna, miljonrensarna och snabbanalysen du inte får missa.

Du har även chansen att ta rygg på Sportbladets andelssystem via länkarna nedan.

– Mitt drag kan slå till som bortglömd, säger Sportbladets Mario Lipovac.

– Det är lillchans på ledningen och skulle han nå den positionen tror jag ­konkurrenterna får det svettigt, säger Sportbladets Christoffer Wickman om sitt drag.


ANNONS: Här går du med i andelslaget och tar rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

I kväll är det V86 på Åmål med spelstopp 19.20.

Vid förra veckans V86-omgång gav åtta rätt dryga 3 000 kronor. Det blev jackpott på sex rätt som flyttas över till onsdagens omgång.

Sportbladets experter har gjort en djupdykning i V86-omgången. Här är experternas spikar, miljonrensare och snabba analys.

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten är uppdaterade klockan 12.50, onsdagen den 26 juni.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”V86 i sista stund” – som bygger på tidningstipsen. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spikarna

Det luktar rejäl körning i V86-8, vilket ­skulle bjuda in 10 Short in Cash. Hästen hade troligen vunnit i ledningen senast, men galopperade och får således starta här. Han har överkapacitet för klassen och till dessa procent måste jag singla.

Det låter påställt på 3 Lucifer Lane (V86-7) den här gången och jag tror att han kan ­vinna loppet även utvändigt om ledaren. Hoppas Johan tar det lite piano från start ...

Miljonrensarna

Jag älskar verkligen Carl Johan Jepson som kusk och Åmåls lite speciella bana kan han utan och innan. 1 Stumne Luna (V86-4) skulle han nog kunna trolla först över linjen från ett perfekt läge. Missa inte henne! Nio procent.

4 Vagabond Bi (V86-6) ser ut att bli bortglömd och jag bara tackar. Den här ­hästen har mycket fart inom sig och felfri är det nog en vettig segerchans. 21 procent.

Tänk på att...

... V86-omgången är kryddad med en ­mastig jackpott på 14 miljoner kronor som en ensam vinnare kan ta del av.

... loppen körs på Åmål. Där är det en 800-metersbana där svängarna kan vara lite ­luriga för hästarna att hantera. Spår långt ute i banan med bilstart är inte bra.

... upploppet på Åmål är inte alls långt, 105 meter och det är klar fördel för ­hästarna som sitter i den främre träffen när upplopps­klockan ringer. Det är svårt att plocka ­längder.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

1 Amazing Sensation (V86-5) ­kommer till den här starten med tre väldigt enkla segrar tagna från ­ledningen och jag tror på repris den här gången. Hon kan öppna snabbt från start och bör ta hand om ledningen, där­ifrån vinner hon detta.

1 Poet Broline (V86-7) har idealiska förutsättningar. Har vunnit elva av 18 lopp från ledningen och det ser mycket bra ut.

Miljonrensarna

4 Vagabond Bi (V86-6) var mycket fin vid seger i Sverigedebuten näst senast då han vann överlägset och senast vid ­galoppen i Lindesberg var det krafter kvar. ­Detta är Jepsons val i loppet och för mig är han given förstahäst. 21 procent.

4 Pikachu Face (V86-8) är bättre än vad resultatraden visar och jag tycker han känns intressant i V86-­avslutningen. Det är lillchans på ledningen och skulle han nå den positionen tror jag ­konkurrenterna får det svettigt! Tre procent.

Tänk på att...

... 3 Navy Blue (V86-1) är snabb från start och har vunnit två av två från ledningen och det ser bra ut på förhand för hennes del. Hon återkommer dock efter paus och det kan vara så att det fattas en del i henne.

... 5 Leo Leo (V86-3) har några snabba ­hästar runt sig. Efter koll i lopparkivet har jag dock bra känsla för att Carl Johan ­Jepson tidigt kan hitta ledningen och skulle det vara så blir han svårslagen.

... det är extremt viktigt att vara med i den främre träffen på Åmåls 800-metersoval.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V86-system. [Extern länk]


Mario Lipovac:

Spikarna

10 Short in Cash (V86-8) blandar och ger. Senast galopperade han omotiverat som ­favorit på V75. Gången innan var han riktigt bra när han vann från ledningen. Bak­spåret drar ner chansen en del men det kanske kommer vara spelvärt att gå på honom nu. Jag tror att han är bästa hästen i fältet och Björn Goop kommer förmodligen köra fram direkt och dirigera från dödens. En go spik i avslutningen.

Miljonrensarna

5 Cambria (V86-2) var tränare Dalborg ­väldigt nöjd med senast, han trodde på bra chans och han gjorde det godkänt. Nu har han ett bättre utgångsläge och kan slå till som bortglömd. Sju procent.

4 Vagabond Bi (V86-6) ­debuterade näst senast för David ­Persson och var fin. Senast blev det galopp men denna italienare tror jag har mycket att hämta i Sverige. Ska bli spännande att se honom igen och är han ­given på min kupong. 21 procent.

Tänk på att...

... Åmål har Sveriges kortaste upplopp, det mäter 105 meter och det gäller att man är med i främre träffen när det ska avgöras.

…. 8 Rappnor (V86-4) är bra, dock står han med tillägg och det är inte lätt att runda ­alla på Åmål. Kan vara en favorit i fara.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Blogg på V86. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

Det låter som om man vill ha ett snällt lopp för 3 Navy Blue (V86-1) och det kan öppna för att 4 Very Many Legs enkelt kan köra sig till ledningen. Väl där, utan tok, är nog segerchansen klart god. Bara 105 meter långt upplopp gynnar ledaren.

1 Amazing Sensation (V86-5) ser ut som en riktig häst och från ett fint läge ­borde Peter Untersteiner kunna lösa uppgiften till seger.

Miljonrensarna

V86-2 känns som ett vidöppet lopp. 8 ­Ottens Flamma satt kvar med krafter ­senast. Hon är inte så tokig och blir underspelad i ett ganska tamt lopp. Fem procent.

9 Mcclintock (V86-3) gjorde ett tappert lopp utvändigt om ledaren senast. Det kan bli fart på loppet och han bör få ryggar att gå i den här gången. Tidigt streck! Fem procent.

13 Edindy (V86-6) har ett lopp i kroppen ­efter längre uppehåll. Trivs på Åmål och kan avsluta fort med rätt resa till låg procent. Nio procent.

Tänk på att...

... Åmåls bana mäter 800 meter, inte 1 000 meter som majoriteten av landets banor.

... upploppet är bara 105 meter långt. ­Hästarna svänger in på rakan – sedan är de i mål.

... 1 Ottens Dibaba (V86-8) startade den här tävlingsdagen i fjol. Då snabbstartade hon och vann sedan mycket enkelt.

... det ligger 14 miljoner kronor i potten då det är jackpott. Omgången här i fjol gav 160 000 kronor i utdelning och det finns i boken att det blir högre i år.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Insider på V86. [Extern länk]


Charlie Hedstad (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

Båda mina spikar tränas och körs av Björn Goop. 10 Imola Boko (V86-2) är en ­favorit som många försöker fälla och kommer förmodligen trenda nedåt framåt spelstopp. Jag tror Goop skickar fram den här fyra­åringen till tät i god tid och sen är man minst ett huvud högre än konkurrenterna.

10 Short in Cash (V86-8) är en kanon och här tror jag vi får se en klassisk Goop-­svepning på sista långsidan.

Miljonrensarna

1 Stumne Luna (V86-4) trivs utmärkt i Sverige och får återigen succékusken Carl Johan Jepson i sulkyn. Tränaren ­Severin Aarskog låter ruggigt nöjd med hästen och jag tror man leder det här loppet länge – ­hela vägen förhoppningsvis. Nio procent.

4 Formosa Am (V86-3) har gjort strålande prestationer på slutet utan att det riktigt syns i raden. ­Hygglig från start och Oskar J kommer hitta ner i ett bra slagläge. Hon har en fin spurt och skrällen kan vara ett faktum. 17 procent.

Tänk på att...

... prognosen säger 14 miljoner i jackpott.

… ett varv på Åmåls bana mäter 800 meter och upploppet är endast 105 meter.

10 Joe Martini (V86-6) är spelad till ­favorit av de tidiga spelarna och jag förstår ingenting. Vingelläge på tillägg och har inte visat form på länge. 

… Björn Goop kan Åmåls bana utan och ­innan vilket är en stor fördel.


Trav365:s liverapporterar från V86 på Åmål i kväll med start klockan 18.30. Här följer du kvällens liverapportering.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


Läs mer inför V86-omgången här:

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!