Petter Lundberg: Har gått för jävla dåligt

Proffstränaren lämnar Berga Gård och Eskilstuna

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Mia Törnberg/TR Bild
Petter Lundberg lämnar Berga Gård

Proffstränaren Petter Lundberg, 43, är besviken på årets resultat.

Då byter han bort Berga Gård och Eskilstuna mot Julmyra och Solvalla.

– Jag tycker det har gått för jävla dåligt i år, säger Petter Lundberg.

För drygt ett år sedan valde Petter Lundberg att lämna Bodentravet. Den då 42-årige proffstränaren flyttade sin träningsrörelse till Håkan ”Hockey” Erikssons gamla travanläggning Berga Gård, cirka en mil utanför Eskilstuna.

Nu går flyttlasset igen, den här gången flyttar Petter Lundberg från miljongården Berga Gård till Julmyra Horse Center i Heby, och byter därmed samtidigt från Eskilstuna till Solvalla som hemmabana.

Anledningen till flytten är att Lundberg är besviken på årets resultat.

”Måste prova något annat”

Petter Lundberg har de senaste åren stadigt legat kring 1,5 miljoner kronor per år i inkörda prispengar, hittills i år har stallet kört in 690 900 kronor.

– Jag har tränat på men det känns inte som jag har fått det att fungera riktigt som jag vill, så jag har varit runt och tittat på en del träningsanläggningar, och då tycker jag att Julmyra verkar vara det bästa som jag har hittat. Julmyra Horse Center är en komplett anläggning med alla rundbanor, rakbanor, backe, sandbana och allt som de här, de har också väldigt fina stallar, säger Petter Lundberg och fortsätter:
– Jag har inte fått hästarna att fungera som jag vill här på Berga Gård, jag tycker det har gått för jävla dåligt i år, och därför måste jag prova något annat, det är det som det handlar om.

När går flyttlasset?

– Första helgen i oktober.

”Kanske gjorde ett felval”

Petter Lundberg hoppas att flytten till Julmyra ska ge tränarrörelsen en uppsving.

– Jag flyttar elva-tolv mil från där jag är i dag, så egentligen blir det inte så stor skillnad. Men jag behöver prova någonting nytt och sedan vad det ger får man se i slutändan. Det är klart, Solvalla är ju Sveriges största bana och det är väl en titel i sig att vara Solvallatränare.

Hur känns det annars i stallet för dagen?

– Jag tycker hästarna tidigare år har tävlat på en väldigt jämn nivå, jag har inte haft någon direkt stjärna i stallet som härjat och vunnit massa på V75 och sprungit in sådär 800 000 kronor, men jag har haft hästar som legat runt 350 000 kronor per år och alla har hjälpt till att dra lasset och det är ingen som direkt har fallit ur ramen. I år har jag väl ett par hästar som sprungit på, annars är jag besviken på många hästar. Det är inte det att de har varit dåliga, men jag tycker inte att jag fått hästarna att leverera helt enkelt och det är ju det som det handlar om.

På Julmyra blir han nu tränarkollega med bland annat Reijo Liljendahl, Björn Röcklinger, Jasmine Ising och Katja Melkko.

– Det känns stimulerande och spännande med något nytt, så är det alltid. Det ska bli kul att prova och träna lite häst där, och jag tycker det är ett jäkla drag kring Julmyra just nu och det går bra för de tränare som håller till där. Jag har varit där och tittat flera gånger och man kanske gjorde ett felval som inte flyttade dit direkt. De tränare som huserar där har visat att det går att träna häst där, det har det ju i och för sig gjort på Berga Gård också då Håkan Eriksson hade stora framgångar, men det ska bli spännande att dra igång på Julmyra, säger Petter Lundberg.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN