”Zäta”: Jag brukar vara jättenervös inför

Listan: Här är idrottsprofilerna som blivit frälsta i travet

Publicerad:
1 av 2 | Foto: David Guralnick/Detroit News via AP
Henrik Zetterberg.

TRAV

Mats Sundin, Peter ”Foppa” Forsberg, Nicklas Bäckström och Henrik Zetterberg.

De är tre av våra största idrottsstjärnor som valt att satsa på samma sak: bli delägare i travhästar.

Lockelsen? Kicken vid start.

– Jag brukar vara jättenervös inför start, säger Stanley Cup och OS-vinnaren Henrik Zetterberg.

2013 vann Robert Bergh och Nahar Elitloppet. Ägare på stjärnhästen: tvillingarna Henrik och Daniel Sedin.

I maj 2019 kom de före detta NHL-stjärnornas nästa triumf på Solvalla som hästägare. Tangen Haap vann kallblodens elitlopp, Elitkampen med tränaren och kusken Björn Karlsson.

Och det är inte bara ”Sedinarna” som valt ett liv som hästägare. Faktum är att listan kan göras lång.

Senast i raden är Henrik Zetterberg och Peter ”Foppa” Forsberg.

Foppa: Spännande härstamning

Peter ”Foppa” Forsberg äger Aramis Bar tillsammans med bland annat Nicklas Bäckström och så sent som förra söndagen slutade hästen fyra i det italienska derbyt.

– Hästen har visat att han är bra och har en spännande härstamning. Sedan kan man aldrig veta hur det blir men det är i alla fall en treåring som har presterat bra. Det är ett roligt gäng som äger och vi har inte haft så mycket att göra med Björn Goop tidigare så det ska självklart bli kul att få jobba med honom, sa Peter Forsberg till Kanal75 i samband med att det blev klart at han blev en av delägarna till hästen.

I augusti blev det även klart att den före detta Detroit- och Tre Kronor-stjärnan Henrik Zetterberg, ger sig in i travsvängen igen.

Under åren i Nordamerika har han bland annat delägt hästar som Aleksej och Sex and the City. Nya hästen: ettårige Louis som ska tränas av Robert Bergh.

Och intresset för trav har funnits länge för ”Zäta”.

– Det har varit ett intresse väldigt länge, min pappa och min farfar gillar trav och spelade V65 och sedemera V75, så det har varit en stor del av lördagarna hos oss. Jag har saknat det litegrann och nu har jag mer tid att kunna följa det på ett helt annat sätt, det var svårt att hinna med tidigare, säger han till Sportbladet.

”Trodde jag inte”

Och att ha en starthäst är någonting som innebär nervositet, i alla fall för Zetterberg.

– Jag brukar vara jättenervös, det trodde jag inte att jag skulle bli. Men det spelar ingen roll vad det är för starter, det kan vara ett vanligt kvallopp eller ett större, man blir nervös, det är en härlig känsla.

Mats ”Sudden” Sundin äger tillsammans med bland annat Ulf Dahlén och Lennart Hovelius Nimbus C.D.. Hästen har haft stora skadeproblem men sprungit in 3,4 miljoner kronor och bland annat vunnit Jubileumspokalen. Hästen står nu i träning hos Robert Bergh.

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!