Avvecklar rörelsen – säljer sin hästgård

Klassiska travgården till salu för 7,9 miljoner kronor

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 8 | Foto: TR Bild
Börje BS Johansson och Catrin Fajersson säljer sin klassiska hästgård

Proffstränaren Catrin Fajersson, 48, och sambon Börje Johansson ska avveckla sin tränarverksamhet.

Därför säljer de nu sin hästgård i Kalmar.

Prislappen för den klassiska travgården är satt till 7 950 000 kronor.

– Jag var inte alls sugen på att sälja till en början, säger Catrin Fajersson.

Proffstränaren Catrin Fajersson, hemmahörande i Kalmar, ser slutet på sin proffskarriär. Därför väljer hon och sambon, tillika hästuppfödaren Börje BS Johansson, att sälja sin hästgård Tingby 214.

För 7 950 000 kronor kan du lägga väntarna på den vackert belägna hästgården som bland annat innehar 255 kvm boarea, 25 hektar tomtarea, 25 hästboxar och pool – bland annat.

Catrin Fajersson har i dag tio hästar på sin träningslista – och kommer att avveckla sin tränarrörelse allt mer.

”Jobb sju dagar i veckan”

– Vi har funderat på det här i flera år. Det började med att vi kände att gården är för stor, och Börje har ju blivit pensionär och gården är för stor för oss två. Det är tufft att få in nya hästägare och att få det att snurra runt, och därför har väl tanken på att sälja gården legat och grott ett tag, berättar Catrin Fajersson.

Idén om att sälja den klassiska hästgården kom först från sambon Börje BS Johansson, och till en början gillade inte Catrin Fajersson idén.

– Jag var inte så förtjust i att sälja till en början, men nu har jag kommit till insikt med att det kanske är det bästa. Jag har fått erbjudande om ett vanligt 7-16 jobb och det ska bli skönt att trappa ner. Jag ska ha kvar några hästar som amatör framöver och vill inte släppa det helt, men beslutet om att sälja gården känns nu bra.

Vad var det som fick dig att ändra dig?

– Jag känner att man kanske kan få göra någonting annat, för när man är en liten tränare så gör man allting själv, man har ingen anställd och det är jobb sju dagar i veckan och 365 dagar om året. Kroppen börjar säga ifrån och jag känner bland annat av ryggen ibland, och jag känner att det kan vara rätt skönt när det här gått i hamn och man landat på ett nytt ställe, jag tror det här kommer bli bra.

”Kommer hålla oss i regionen”

Har ni gjort klart med något annat boende?

– Vi har varit och tittat på en gård inte långt härifrån, det är en betydligt mindre gård som passar oss bättre och det blir en lagom nivå för oss. Vi får bygga några boxar där och det är bara 30 minuter därifrån vi bor i dag, så vi kommer att hålla oss i den här regionen.

Hur har intresset för gården varit?

– Vi hade en visning i förra veckan och sedan har vi en visning till senare den här veckan, och sedan får vi se. Det är en del familjer som varit här och tittat och det är några som visat intresse och vi får se. Gården har ett drömläge, du bor på landet men har ändå bara 15 minuter in till stan och det är fyra minuter till banan, så läget är kanon, men kanske att det är lite för mycket boxar och lite för stor volym för en vanlig familj att köpa, säger Catrin Fajersson och fortsätter:
– Men det skulle vara kul om det var någon med hästintresse som köpte gården, eller någon som köper gården och hyr ut boxarna. Det behöver inte enbart vara någon travintresserad, gården fungerar för ridhästar också och det finns jättefina skogsslingor att rida på.

Hur tänker du med tränarrörelsen framöver?

– Vi håller på och avvecklar, vi har sålt lite hästar och ska göra oss av med några till, sedan kommer vi ha kvar några hästar. Jag kommer säkert hålla på året ut, men sedan kommer vi avveckla i lugn takt. Vi har inte alls mycket starthästar för dagen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN