Vann 13,7 miljoner kr: ”Omtumlande dygn”

53-årige Dennis Olofsson blev ensam med alla rätt tillsammans med kollegan • Minnena • Dragen till superjackpotten

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: PRIVAT, ATG TILLSAMMANS
Dennis Olofsson.

Kollegorna Dennis Olofsson och Gunilla Welander blev ensamma vinnare på V86 och vann 13,7 miljoner kronor.

Fem månader efter storvinster berättar Dennis Olofsson om reaktionerna, känslorna och dygnen som inte var sig lika.

– Det var några omtumlande dygn, säger han.


ANNONS: Jackpott 25 miljoner – här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. Här går du med i laget. [Extern länk]


Under onsdagen delar Åby och Solvalla på V86-tävlingarna. Och då kan tidernas högsta vinst på V86 ryka all världens väg. En ensam vinnare beräknas ta hem minst 25 miljoner kronor.

Men hur är det att bli ensam i Sverige med alla åtta rätt.

53-årige Dennis Olofsson och kollegan Gunilla Welander i spelbutiken Café Brasco vet.

”Skrek högt”

Onsdagen den 8 maj i år prickade deras andelsspel in alla åtta rätt. Kupongen var ensam i hela landet den kvällen och vinsten landade på 13,7 miljoner kronor – tidernas just nu tredje högsta vinst på V86. Vinsten fördelades på tio andelar.

– Jag skrek så högt så grannarna måste ha undrat, har Gunilla Welander sagt tidigare till Trav365.

Trav365 tog pulsen på Dennis Olofsson fem månader efter storvinsten.

– Det är fortfarande folk som kommer och ryggdunkar en. Vi har varit nära tidigare men det är speciellt. Det är så klart en tuppkam som växer, säger 53-åringen som driver spelbutiken Café Brasco i Stockholm.

”Gick som i ett rus”

Trots att fem månader gått sedan miljonkvällen minns han det som i går. Anledningen: dagen innan vann hans favoritlag Liverpool efter en makalös Champions League-vändning hemma på Anfield mot Barcelona.

– Eftersom jag är en stor Liverpool-fantast gick man som i ett rus dagen efter och fattade inte vad som hade hänt. Jag skojade lite i chatten på ATG Tillsammans inför V86-omgången och skrev att vi fick ett mirakel i går och hoppas vi kan få ett mirakel till i kväll när det är jackpott.

– Jag önskade givetvis att vi skulle vinna mycket pengar, men det här var att ta i. Det var två omtumlande dagar.

Trodde inte kollegan

Först vägrade han att tro på kollegan Gunilla när hon berättade hur mycket åtta rätt gav, trots att favoriterna Månprinsen A.M. och Ultimaluna Grif hade vunnit..

– Hon kollade på tv och jag följde loppen via ATG Live, som låge lite efter. Gunilla berättade att enbart åtta rätt hade givit över 12 miljoner och jag trodde inte på henne. Jag sa åt henne att hon måste hört fel. Först när jag såg vinstlistan från ATG trodde jag på det.

Han och Gunilla hade delat på en andel som kostade 3 000 kronor styck. Redan efter onsdagens V86-jackpott så firar Dennis vinsten då han åker till USA.

– Det blir en trevlig tripp. Det var kul att vi själva var med på en andel.

”Att han fick vara med är otroligt roligt”

Vad har du fått för reaktioner från vinnarna?

– Det är tre personer som vi vet vi var med, som vi inte kände innan. De har varit inne i butiken och hälsat på. De kom med lite godsaker vilket var trevligt. Det roligaste var en av vinnarna som varit med på just den här andelen sedan vi startade med den, och eftersom den kostar 3 000 kronor så blir det rätt mycket pengar. Att han fick vara med nu var otroligt roligt.

Vad är känslan när man tagit hem en sådan storvinst?

– Eftersom jag är en travnörd så har man alltid haft en dröm om att vara ensam vinnare på V86 eller V75. Gunilla förstår inte riktigt det där, ha ha. Men för mig är det jättestort att vara med i den där lilla skaran som faktiskt blivit ensam. För mitt ego är det större at vara ensam än att vinna mycket pengar, även om det givetvis är häftigt och härligt.

”Kan bli väldigt mycket pengar”

Inför onsdagens superjackpott har Dennis Olofsson synat startlistorna och bjuder på en spik och ett drag i jakten på 25 miljoner kronor.

– Den här gången finns det inga superfavoriter som exempelvis Månprinsen A.M. eller Propulsion. Det ser väldigt spännande ut. Jag brukar aldrig spekulera i utdelningar men det kan bli väldigt mycket pengar, säger han och fortsätter:

– En intressant skräll och möjlig chansspik hittar jag i V86-2, också på Solvalla. 5 Isco Boko har kapacitet för mycket mer pengar än vad den har i dag. Fem procent i dagsläget. Andrahandsfavoriten Danilo Brick var exempelvis inte speciellt övertygande i senaste starten.

Om du blir ensam med alla åtta rätt igen, vad händer då?

– Då stannar jag nog en vecka till i USA, ha ha. Det ska ju inte kunna hända igen men ingenting är omöjligt. Trav kräver skicklighet men också oerhört mycket tur. När vi vann i maj var det exempelvis fyra lopp där vinnaren vann med jätteliten marginal och målfoto. Men man strävar ju efter att vara ensam igen så klart.


ANNONS: Jackpott 25 miljoner – här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. Här går du med i laget. [Extern länk]


Läs mer inför V86-omgången:

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN