”Kan avsluta fort till sjukt låg procent”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 4 september på Åby och Solvalla • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD, ATG LIVE
Henriette Larsen tillsammans med Kantens Rose är ett av miljondragen.

V86 avgörs på Åby och Solvalla i kväll med spelstopp klockan 20.30.

Sportbladets superexperter har synat omgången. Här är spikarna, miljonrensarna och snabbanalysen du inte får missa.

Du har även chansen att ta rygg på Sportbladets andelssystem via länkarna nedan.

– Mitt drag kan avsluta fort till en procent, säger Sportbladets Erik Pettersson som satte alla åtta rätt förra V86-omgången.


ANNONS: Här går du med i andelslaget och tar rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

I kväll är det V86 på Åby och Solvalla med spelstopp klockan 20.30.

Satte alla rätt

Vid förra onsdagens V86-omgång prickade Sportbladets Erik Pettersson in alla åtta rätt. Totalt spelade han in 113 517 kronor, 45 407 kronor i vinst per system och 4 965 i nettovinst per andel. Totalt spelade hela laget in över 800 000 kronor förra V86-onsdagen.

Vid lördagens V75-omgång från Jägersro prickade två av lagets system in alla sju rätt och spelade in totalt över 800 000 kronor med 5 000 kronor tillbaka per andel på de systemen.

Sportbladets experter har gjort en djupdykning i onsdagens V86-omgång. Här är experternas spikar, miljonrensare och snabba analys.

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten är uppdaterade klockan 10.55, onsdagen den 4 september.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”V86 i sista stund” – som bygger på tidningstipsen. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spikarna

2 Highspeed Dynamite (V86-1) var nära att springa ur selen på Bergsåker senast och intrycket på bortre lång. Nu behöver inte hästen pressas likadant för att vinna detta lopp, utan det gäller bara att Christoffer, som kör nu, håller i. Då borde han kunna köra sig framåt direkt och bli släppt till ledningen. Och att han skulle förlora det här loppet därifrån håller jag som osannolikt. Skönt att inleda V86-loppen med spik.

Miljonrensarna

Jag gillar verkligen 9 Kantens Rose (V86-7). Här finns det fart och nu hoppar duktiga Henriette Larsen upp bakom. Kan vara ett plus då hon har grymma körhänder. Får de bara vettigt lopp så kan den här märren
avsluta fort. Till sjukt låga två procent...

Slutar V86-avdelningen med 9–9 så vinner jag några kronor på Dagens Dubbel, i alla fall. 9 Une Etoile Gar (V86-8) såg tankad ut som fastlåst senast. Får ett fint lopp härifrån och funkar på distans. Måste med! 15 procent.

Tänk på att...

... tävlingarna saxas mellan Solvalla och Åby denna onsdagskväll.

... det ser ut att bli körning i V86-2. Trots kort distans kan man nog snegla mot hästarna där bak. Jag snackar om 9 Evelyn och 10 Zelante O.P..

... jag gillade vad jag såg av 6 Barnacle (V86-3) senast. Han stegade bara undan till seger. Den här vinner nog fler lopp snart.

... V86-4 inte är det viktigaste loppet för de som är med. Jag är inne på att favoriten, 6 Vivacious Allie kan bli släppt till spets ...


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

2 Highspeed Dynamite (V86-1) övertygade stort på V75 senast när han tog över ledningen 800 meter från mål och sedan avslutade 11,8 sista
800 meterna och det såg heller inte ut att vara slutsålt i mål – det var gott om luft ner till tvåan. Den här sexåringen blir bara bättre och bättre och mot lämpligt motstånd har jag svårt att se honom förlora. Toppspik!

Miljonrensarna

5 Ottens Dibaba (V86-2) spurtade bra senast som tvåa i Norge och med det loppet i kroppen borde hon vara ännu mer förbättrad till onsdagens V86-lopp. Jag tycker att hon ska duga bra i ett lopp som detta och hon är given. 13 procent.

4 Upper Face (V86-3) har inte direkt övertygat på slutet, den här treårige hingsten finns det dock bra kunnande i och löper han upp till det i det här loppet är han inte sämre än någon annan. Känns intressant att se med Johan Untersteiner. Sex procent.

Tänk på att...

... 8 Queen Neo (V86-5) gick i mål med gott om krafter kvar senast då hon inte fick chansen från rygg på ledaren och gången före det avslutade hon starkt via open stretch. Jag tycker hon är den häst som visat mest i det här V86-loppet och löser det sig under vägen måste det vara toppchans.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V86-system. [Extern länk]


Mario Lipovac:

Spikarna

2 Highspeed Dynamite (V86-1) imponerade stort senast när han trots ett jobbigt utgångsläge körde fram utvändigt ledaren, mosade denna på några steg och försvann sedan i överlägsen stil. Är han i närheten av en
sådan insats igen får de andra jobba för att slå honom. Jag tror Christoffer som kör kommer vara offensiv direkt och kör han sig till ledningen är det troligtvis över.

Miljonrensarna

9 Une Etoile Gar (V86-8) fick backas sist och kördes väldigt snällt på innerspåret och hade krafter kvar senast. Tror på en mer offensiv styrning nu när det bara är nio hästar till start kommer hon sitta på bra på det. 15 procent.

Tänk på att...

... 3 Flashdance (V86-2) är en favorit från Schweiz som gästar Sverige för tredje gången. Blir hårt betrodd, men jag vill varna för 6 Real Caviar som är riktigt bra, hon var med i Stochampionatet och är värd att se upp med.

... 6 Vivacious Allie (V86-4) har varit bra på slutet, möter dock några bra motståndare och hur är det med Daniel Redéns form?


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Blogg på V86. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

6 Vivacious Allie (V86-4) har varit mycket läcker på sistone och jag är inne på att hon blir släppt till spets den här gången. Varken 1 Zeta Wise As eller 3 Felicity Shagwell lär göra allt för att vinna det här loppet. Över då, så klart.

Miljonrensarna

Jag är medveten om att favoriten i V86-1 blir svår att slå med intrycket senast på näthinnan. Men det finns fart i några av motbuden och jag är lite inne på att 7 Il Boscaiolo kan slå till. Hästen står perfekt inne i klassen och Kolgjinis har form på djuren. En procent.

10 Zelante O.P. (V86-2) vann efter en offensiv styrning senast. Nu kan det bli helt rätt kört i stället och Jepson, som sitter upp nu, är vass i såna här lägen. Den här måste man se upp med tidigt på onsdag. Nio procent.

Tänk på att...

... Åby och Solvalla står värd för V86-tävlingarna denna vecka och det är den ”komben” jag gillar allra bäst. V86 är ett skrällspel och på Åby kan vad som helst hända och även Solvalla har visat upp storskrällar på spelformen.

... Conrad Lugauers hästar underpresterade på Jägersro i helgen. Var försiktiga med hans hästar en tid framöver.

... V86-7 är vidöppet på förhand, här är mitt råd att strecka så många hästar som plånboken tillåter. Spår 5, 6, 7, 8 underskattas.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider” på V86. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

2 Ultimaluna Grif (V86-8) måste ha en jättechans. Bra utgångsläge och kapacitet. Från Stall Gocciadoro är man optimistiska och tror hästen gör en fin prestation.

Den roliga spiken i omgången och det roligaste drag jag har hittat är 1 Got to Dash (V86-2). Utgångsläget är optimalt och detta leder Ulf Ohlsson runt om. Senast satt man fast med rubbet kvar, men nu blir det offensivt.

Miljonrensarna

2 Gandalf Jaam (V86-3) vann näst senast med krafter kvar. Senaste starten kan vi glömma då man fastnade bakom kall häst. Distansen är optimal och man ska ladda det som går från start. Åtta procent.

Vill man hitta en riktig smällkaramell kan man gardera med 6 Tulip Face (V86-5). Hästen har krafter kvar i mål på slutet och formen sitter där. Hon kan öppna snabbt och tränare Emma Holmquist låter optimistisk. Två procent.

Tänk på att...

... vi fortsätter med V86 i expressfart och Åby och Solvalla delar på omgången.

... vi kan även i ärlighetens namn konstatera att omgången som sådan inte håller den absolut högsta klassen. Spelmässigt ser det intressant ut, men den där sportliga gnistan saknas, med några få undantag.

... V86-7 är ett försök till Diamantstoet och det ser helt olösligt ut som det så ofta gör i dessa lopp. Här råder jag er att strecka på så mycket ni har råd. Det kan skrälla till ordentligt.


Trav365:s liverapporterar från V86 på Åby och Solvalla i kväll med start 19.30. Här följer du kvällens liverapportering.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


Läs mer inför V86-omgången här:

Publicerad:

LÄS VIDARE