Heiskanen: Jag trodde det var kört

Proffstränaren i otäck olycka med älg

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Privat
Det blev inte mycket av bilen kvar efter olyckan

Proffstränaren Veijo Heiskanen, 60, var på väg hem från Solvalla.

Då krockade han med en älg – och av bilen blev det bara skrot.

Men Heiskanen, personalen och hästarna klarade sig oskadda.

– Jag trodde det var kört när det small, berättar han.

Det var sent natten mellan onsdag och torsdag som den hemska olyckan inträffade. Åbytränaren Veijo Heiskanen var tillsammans med sin personal och sina hästar på väg hem till Göteborg från travtävlingarna på Solvalla i Stockholm – när de krockade med en älg.

Bilen som de transporterades i blev bara skrot – men både Veijo Heiskanen, personalen och hästarna klarade sig oskadda.

”Änglavakt”

När Trav365 når Veijo Heiskanen under torsdagsmorgonen är han fortfarande i chock.

– Det har varit bättre, om jag säger så. Man är chockad fortfarande, men vi är i livet i varje fall och det är ju det som betyder någonting, säger Veijo Heiskanen och fortsätter:
– Vi hade sådan änglavakt, jag trodde det var kört när det small, det trodde vi alla i bilen.

Olyckan skedde vid 01.30-tiden i natt, berättar proffstränaren.

– De tog hand om alla oss människor på ett jättebra sätt, men det var så klart svårt att få någon som kunde komma och hämta oss med en hästtransport vid den tiden på natten. Vi fick vänta i över tre timmar innan vi fick hjälp så vi kunde lasta hästarna och åka hem. Det var tre plusgrader och mörkt och obehagligt. Långtradarna körde så nära oss och så fort, så man var på helspänn hela tiden.

”Inte sovit på ett dygn”

Så sent som i juni fick Veijo Heiskanen åka till sjukhus i ambulans efter en otäck olycka i samband med träning, och proffstränaren bröt höften – något som han rehabiliteras för.

– Det känns så klart sämre i höften i dag efter en sådan smäll som i natt. Det var en stor älg och det var den jävligaste smällen, jag kunde aldrig tro att det kunde bli en sådan smäll, säger Veijo Heiskanen och avslutar:
– Men det hade kunnat gått tio gånger värre, jag har inte sovit på över ett dygn och är fortfarande chockad, men vi lever och hade verkligen änglavakt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN