Nya jättesuccén på V86: ’Tappade nästan rösten’

Adam Sundqvist gjorde det igen • Spelade in 2,2 miljoner på V86 • Heta tipsen till multijackpotten • Vägen mot 28 miljoner • Samarbetet med förre SHL-stjärnan

Uppdaterad 2022-10-05 | Publicerad 2022-10-04

För tre år sedan spelade dåvarande studenten Adam Sundqvist in 6,8 miljoner på V75.

Under fredagen slog han till igen – 2,2 miljoner inspelat på V86.

Nu är han på jakt efter onsdagens multijackpott på minst 28 miljoner.

– Jag har en superskräll som blir otroligt bortglömd, säger han till Trav365.Jackpott 28 miljoner – V86-intervjuerna: ”Hästen att slå”


För tre år sedan spelade Adam Sundqvist in 6,8 miljoner på V75 från Bergsåker.

Varje andelsköpare som då satsade en dryg hundralapp fick tillbaka 197 000 kronor.Den dåvarande studenten berättade strax efteråt om känslan.

– Jag har inte fattat det ännu, fortfarande i chock, sa han i en intervju med Trav365.

Parallellt med sin anställning på Atlas Copco arbetar Adam extra i butiken Flanör Depeschkontor i centrala Gävle, en spelbutik som drivs av förre SHL-stjärnan Mikael Lind.

Ny succé på V86: ”Helt galet”

De senaste dagarna har ”V86 Super Days” pågått. ATG-satsningen mynnar under onsdagen ut i en multijackpott där en ensam vinnare kan kamma hem minst 28 miljoner kronor, vilket i så fall skulle bli den högsta vinsten på spelformen någonsin.

Men redan under fredagen visade Adam Sundqvist att hans system har stor potential då han spelade in 2,2 miljoner på V86 till elva andelsköpare.

– Det är helt galet. Jag trodde faktiskt att jag skulle bli helt ensam men det var ett system till som hittade åtta rätt, berättar Adam för Trav365.

Galna upploppet: ”Bara körde”

Systemet kostade totalt 1 764 kronor där varje andelsköpare betalade 195 kronor för att delta.

Efter att bland annat ha fått in 72-oddsaren Sundbo Söjt i V86–4 blev avslutningen på V86 otroligt dramatisk.

Inför sista avdelningen (V86–8) översteg värdet 200 000 kronor. Adam hade två hästar kvar, ett streck på favoriten Nordetia med kusken Örjan Kihlström och ett streck på skrällen One Cristal med Mats E Djuse i vagnen.

– Det såg länge ut som att Örjan skulle vinna, han ledde säkert med 30 meter men där bakom närmade sig Mats Djuse och One Cristal. Örjan bara körde och jag trodde inte han skulle hinna fram. Men det började bli allt närmare, jag jobba på hästen så jag nästan tappade rösten. Han hann dit och det var helt otroligt, säger Adam.

Vad hann du tänka på upploppet och strax efter målgång?

– Första reaktionerna kom från polare som trodde jag hade blivit ensam och tagit hela potten. Jag tänkte det själv också men det var en till. Det var en häftig känsla och jag började uppdatera för att se vad värdet skulle bli, man blev lite ivrig, det var extremt spännande.

Adam Sundqvist skrek in Mats Djuse och One Cristal i V86–8.

Familjelyckan: ”Morfar väcktes”

Efter en stund stod det klart att 2,1 system klarat av V86 som kördes på Axevalla och Bollnäs.

Värdet landade på 1 459 780 kronor.

Adam Sundqvist och hans system tog totalt hem 2 256 434 kronor vilket blev 205 000 kronor till var och en av de elva andelsköparna.

Extra trevligt blev det för Adam och hans familj som tog rejält betalt på jättesuccén.

– Både min mamma och min morfar var med och så även jag. Jag ringde morsan när vi vunnit och sa det blev 200 000 kronor. Hon frågade om vi skulle få dela på det, då sa jag att hon vunnit det. Morfar väcktes av min morbror och han var såklart jättelycklig. En annan man som var med på systemet kom in i butiken och tackade, säger spelexperten.

Adam Sundqvist har nu spelat in mest pengar på både V75 och V86.

För tillfället är han också den som vunnit mest under ”V86 Super Days”.

Nu riktar han sitt fokus mot onsdagens crescendo, multijackpotten med minst 28 miljoner till en ensam vinnare från banorna Åby och Solvalla.

Jakten på 28 miljoner: ”Tar ställning”

Spikarna har han redan nu klara för sig.

– V86–4 blir ett mycket jämnt spelat lopp där jag tar ställning för 6 L.A.Avanza med kusken Felicia Molin. Jag tror hon tar ledningen och borde vara bättre med lopp i kroppen. Nu blir det dessutom skoryck. Värsta motbudet har fått ett svårt läge, säger Sundqvist och berättar om det andra singelstrecket:

– I sista avdelningen tror jag Mika Forss leder runt om med 1 Ninepoints Candy. Jag tycker strecken verkar hamna fel. Kusken gillar att ta vara på hästarnas chanser och jag gillar förutsättningarna.

Kan du bjuda på någon häst till de spelare som siktar på att ta hem tidernas största V86-pott?

– Jag har en superskräll som måste med, 13 Gloster Gladiator i V86–5. Hästen körs av duktige Victor Rosleff. Jag har jagat hästen länge och nu är han spelad på under en procent. Dessutom blir det jänkarvagn och kapacitet vet jag att han har. Blir otroligt bortglömd.

– Vill också nämna 5 Awesome Kronos i V86–6. Han har en fruktansvärd avslutning och nu två lopp i kroppen efter en kortare paus. Det är ett roligt streck till runt 2–3 procent.

Awesome Kronos är en av de hästar som Adam Sundqvist kan skrälla rejält på V86 under onsdagens superpott.

Strategin: ”Gillar siffror”

Vad anser du krävs för att vinna de riktigt stora pengarna?

– Jag spelar mina system för att kunna vinna stort. Att våga ta bort betrodda hästar är viktigt. Det är ingen idé att ändra spelsätt bara för at det nu blir jättemycket pengar i potten. Det gäller för mig att hitta de hästar eller lopp som kan bygga upp potentialen, det kan röra sig om dubbleringar eller helgarderingar.

– På det senaste systemet jag vann på dubblerade jag i flera lopp med hästar jag verkligen inte kunde släppa, det var mitt absolut snyggaste system någonsin. Jag gillar siffror och det har jag också stor nytta av.

Forne SHL-proffset Mikael Lind är mycket nöjd med samarbetet med Adam Sundqvist.

– Klart att vi blivit tighta när han har jobbat några år hos mig och vi har väldigt kul tillsammans. Adams största styrka som travtippare är hans minne för han kommer ihåg hästar som varit väldigt bra även om de inte vunnit, berättar han för Trav365.

 Flanör Depeschkontor drivs av forne hockeyproffset Mikael Lind.

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Följ ämnen i artikeln