Boostvinnaren: ”Spikar där de andra garderar”

Bengt, 63, efter förra lördagens chockvinst • Ger sina bästa tips inför V75 på Åby • ”Missar aldrig boost”

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Foto: Privat
Bengt Ekelund

Bengt Ekelund, 63, fick ”bara” 6 rätt på V75 – trots det vann han över 500 000 kronor.

Anledningen: han fick in rätt Boost-nummer och vinsten multiplicerades med 100 gånger.

– Jag var tvungen att kalla på min fru, säger han till Trav365.

Förra lördagen avgjordes V75-tävlingarna i Gävle. Det blev en relativt svårfunnen V75-rad där 7 rätt till slut betalade 376 105 kronor – något som endast 54 system av totalt 986 225 inlämnade system klarade av.

Stor bidragande orsak till den höga V75-utdelningen var jätteskrällen Vertigo Knekten som var spelad till under en spelprocent, samt Victor A.U. som var spelad till tre spelprocent.

Bengt Ekelund, 63, från Malmö lyckades bara hitta en av skrällarna på V75 och fick nöja sig med 6 rätt – men tog hem storvinsten ändå.

Bengt prickade in rätt Boost-nummer, vilket innebär att hans vinst på 6 och 5 rätt multiplicerades med 100 gånger.

”Verkligen överraskande”

Bengt Ekelund spelade V75 för 300 kronor, och kunde efter Boost-lyckan kvittera ut en vinst på över 500 000 kronor.

– Det var verkligen överraskande och jag var tvungen att kalla på min fru. Jag trodde först inte vi vunnit så mycket då jag inte tänkt på att jag hade fem hästar i den avdelning där jag missade, säger Bengt och berättar vidare om vinstkvällen:

– Jag loggade in och fick en chock när jag läste saldot - över en halv miljon kronor på ATG-kontot. Jag hade inte heller tänkt på att alla femmorna också gav 100 gånger vinsten. Hade jag inte spelat med boost hade det blivit ungefär 5 000 kronor.

Hur var känslan när du loggade in på ditt ATG-konto och upptäckte saldot?

– Jag fattade först inte att det verkligen var så mycket pengar. Vi dubbelkollade flera gånger och försökte tänka ut hur det kunde vara ett så högt saldo. Till slut insåg vi ju att det stämmer när vi fått ihop matematiken.

Vilka reaktioner har du fått i veckan?

– Det har blivit stor uppståndelse nu när ni från tidningar har ringt. Även Hans G Lindskog har varit här och gjort ett vinstreportage. Många har gratulerat och nu har jag kanske övertygat mina kompisar om att alltid spela med boost.

”Pengarna kommer passande”

Bengt har spelat på trav så länge han kan minnas och var tidigare en flitig besökare på hemmabanan Jägersro.

Varje vecka gör han ett system för några hundralappar tillsammans med sin bror och vinsten kommer extra lägligt just nu.

– Pengarna kommer väldigt passande nu när det är jul och jag tänkte dela med mig till familjen. Min fru är inte så intresserad men nu när vi vinner så här stort så är hon nöjd.

Ger sina tips till V75 på Åby

På lördag är det V75 på Åbytravet strax utanför Göteborg. Boost-vinnaren har studerat omgången och har hittat en spik där många andra garderar.

– 3 Beartime (V75–2) tycker jag känns jättespännande. Perfekt läge och kan öppna. Jag tror det är dags nu för en seger efter alla andraplatser och jag kommer att spika i ett öppet lopp.

– Ett annat tänkbart spikförslag är 4 Stonewashd Diamant (V75–5). Peter Untersteiner blir stor favorit och det är motiverat tycker jag.

Har du några drag och skrällar att bjuda på?

– 1 Randemar R.D. (V75–7) tycker jag är intressant. Henriette som kör är duktig och Peters hästar går bra. 10 Mack Dragan (V75–6) är en annan häst jag verkligen gillar. Just nu runt tio procent vilket är spelvänligt.

– Letar man efter en jätteskräll tycker jag inte man ska spela utan 6 Balfour (V75–6). Robert Bergh har galet bra form på sina hästar och tre procent är spännande. Helt klart skrällvarning, avslutar Bengt.

Publicerad:

LÄS VIDARE