Gör succé i sulkyn – trots dubbla ryggfrakturer

27-åriga svenskan firar stora framgångar i Australien

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Privat
Kima Frenning flyttade till Australien för fem år sedan – och det var klimaten som lockade henne

Trots dubbla ryggfrakturer.

27-åriga Kima Frenning fortsätter leverera i Australien.

Nyligen tog hon sin hundrade seger.

– Det är min vinnarskalle som kommer in, säger hon till facktidningen Travronden.

Det var för fem år sedan som den då 22-åriga Kima Frenning lämnade Malmö och Sverige för att flytta till Australien – en flytt hon i dag knappast lär ångra.
Kima Frennings travkarriär i Australien pekar spikrakt uppåt och nyligen tog hon sin hundrade seger – för säsongen.

Det som gör det hela än mer imponerande är att hon nyligen var med i en otäck olycka som slutade med två frakturer i ryggen och en inre blödning.

”Inte jättebekvämt”

Det var tisdagen den 2 juli som Kima Frenning var med i den otäcka olyckan, och hon fick efter det spendera två nätter på sjukhus. Trots skadorna var hon tillbaka i sulkyn och vann lopp – efter bara fyra dagar.

– Det är inte jättebekvämt med två frakturer, men läkarna sa att det varken skulle bli bättre eller sämre av att jag kör häst så därför har jag bestämt mig för att göra det, säger Kima Frenning i en intervju med Travronden.

Kima Frenning höll som yngre på med ponnytrav och hon har också jobbat hos olika travtränare i Sverige, men klimatet lockade henne till Australien.

– Jag valde att åka hit för att resa och jobba. Jag ville åka till ett varmt ställe. Nu har jag inga planer på att flytta hem, säger Kima Frenning till tidningen.

”Det har gått väldigt bra”

Kima Frenning jobbar i dag hos travtränaren David Aiken och hennes största seger hittills i Australien kom för drygt ett år sedan, då vann hon tillsammans med Wrappers Delight finalen av Empire Stallions Vicbred Super Series – ett lopp som har grupp 1-status och ett förstapris på 62 500 australiska dollar.

– Det har gått väldigt bra och jag får köra väldigt fina hästar. Jag satte upp ett mål på 100 segrar i början av säsongen, men det trodde jag var omöjligt. Det är jättekul, säger hon.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN