Montéstjärnan gör comeback – efter olyckan

Sofia Adolfsson är tillbaka i sadeln

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Sofia Adolfsson

Montéstjärnan Sofia Adolfsson, 28, bröt benet i en ridolycka.

På fredag gör hon comeback.

– Det har varit en enorm sorg och det har många gånger känts uppgivet eftersom jag de första veckorna inte klarade av någonting knappt, säger Sofia Adolfsson.

Det var i början av oktober som montéstjärnan Sofia Adolfsson hamnade på sjukhus. Örebrotjejen var ute och red en häst när olyckan var framme. Den dubbla SM-guldvinnaren ramlade av sin häst under ridturen och fick en fraktur i knäet.

– Jag är otroligt ledsen nu, sa hon då.

Nu, sju veckor senare, är det dags för comeback. På fredag rider hon Björn Goops Shorthanded Jag i finalen av Dalatravets Montéserie på Romme.

”Det har varit tufft”

Sofia Adolfsson, som i fjol red in drygt 3,3 miljoner kronor, har hittills i år ridit in knappt två miljoner kronor och senast hon satt i sadeln var den 28 september på Solvalla, då hon vann med Daniel Wikbergs Assault.

– Det känns oerhört spännande, roligt och intressant inför fredag. Det är nästan exakt sju veckor sedan jag red lopp, och jag har längtat varje dag efter den känsla man får på hästryggen under ett lopp, som är svår att ersätta med någonting annat, säger Sofia Adolfsson.

Frakturen i knäet gjorde att Sofia Adolfsson missade SM-loppen på Åby i oktober.

– Att tvingas vara utanför travet dessa veckor har varit tufft, tuffare än vad jag nog först trodde att det skulle vara. Det har varit en enorm sorg och det har många gånger känts uppgivet eftersom jag de första veckorna inte klarade av någonting knappt.

”Det riktigt kliar i fingrarna”

Ju mer frakturen i knäet har läkt, ju mer rehabilitering har montéstjärnan kunnat ägnat sig åt.

– Sista veckorna har jag mer övergått i att känna ett driv och beslutsamhet över att komma tillbaka och rida igen på minst den nivå jag var på innan skadan. Det riktigt kliar i fingrarna nu över att få komma upp i sadeln och känna nerverna spela igen.

Comebacken på fredag på Romme sker med Björn Goops Shorthanded Jag.

– Jag ser oerhört mycket fram emot fredag, det känns jättebra över att jag ska rida en häst åt Björn Goop som alltid stödjer mig och ger mig tilliten att rida hans hästar i lopp, och vi har haft ett väldigt framgångsrikt samarbete ihop så jag hoppas detta är början på en ny framgångssaga, säger Sofia Adolfsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN