Per Tellander: ”Något måste ju ske”

Anders Malmrot blir ny sportchef på Solvalla – och lämnar därmed rollen som expert i TV4.

Då blir det förändringar hos Kanal 75.

– Någonting måste ju ske, säger vd Per Tellander.

Det var i förra veckan som beskedet kom om att den uppskattade travexperten i TV4, Anders Malmrot, blir ny sportchef på nationalarenan Solvalla.

Därmed finns det en plats i ”rutan” att fylla för Kanal 75, mediebolaget som producerar travets sändningar i tv.

Just nu pågår diskussioner hos bolaget – hur de ska lösa tappet av Malmrot på bästa sätt.

”Tappar en bra arbetskollega”

– På ett eller annat sätt måste det bli lite förändringar i laguppställningen, om det kan lösa sig med de vi har, eller om det måste fyllas på något annat sätt vet jag inte riktigt, säger Kanal 75:s vd Per Tellander och fortsätter:

– Just nu pågår det diskussioner, någonting måste ju ske. Sedan har vi ett brett stall med duktiga experter för både tv och ATG Live, så jag är inte orolig, men lite förändringar kommer det ju att bli.

Vad säger du om att tappa Anders Malmrot?

– Tråkigt eftersom det är en väldigt bra person och duktig expert i våra sändningar, så det är klart det är tråkigt. Men om han känner att sportchefsjobbet på Solvalla är något som betyder mycket för honom så har jag så klart full respekt för det, självklart. Vi tappar en bra arbetskollega som vi gillar på alla sätt och vis.


”Det är väl det som är utmaningen”

Kommer ni att plocka in nytt folk utifrån, eller hur tänker ni kring det?

– Vi har jättemånga experter som jobbar med oss, så det blir ingen stor vakans, de pass Anders gjort måste vi ta in någon av de andra på, det är de passen vi måste lösa.

Det är dock inte bara att ta in vem som helst, menar Tellander.

– Det handlar om att man vill ha den perfekta laguppställningen, att man jobbar bra tillsammans, de ska fungera ihop och stå för olika saker, det gäller att hitta rätt mix helt enkelt. Personerna finns där, men att mixa det på rätt sätt, det är väl det som är utmaningen, säger Per Tellander och avslutar:

– Jag är inte orolig att människorna inte finns, för det gör det, men det gäller för oss att formera styrkan på rätt sätt så det blir bra för de som tittar.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ämnen i artikeln