Utan strul är det bra segerchans - jag spikar

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Axevalla den 31 december • Spik • Drag • Superkusken med mera

Publicerad:
Uppdaterad:
Mario Lipovacs sista minuten-tips till finalomgången på Solvalla.
Mario Lipovacs sista minuten-tips till finalomgången på Solvalla.

TRAV

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför V75- och V86 synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Axevalla den 31 december.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Förutsättningarna

Det har blivit dags att avsluta Winter Burst för i år och det gör vi med multijackpot på Axevalla. Vi har 42 extra miljoner i potten och man har verkligen fått till en väldigt intressant omgång, välfyllda lopp och hästar som inte brukar starta på V75. Det har varit en del lopparkiv i veckan och jag känner mig riktigt påläst och taggad inför vad som komma skall. Jag kommer gå ut hårt på det här systemet, vi hittar spiken direkt i inledningen och det är favoriten som jag tror med en bra start blir svår att slå. Draget kommer direkt i den andra avdelningen och han blir märkligt bortglömd med tanke på senaste insatsen. Tänk på att Axevalla har ett 227 meter långt upplopp och det kan vara långt hem om man varit med om lite körning på vägen. Önskar alla ett gott nytt år och stort lycka till på spelet!  

Superspiken

I inledningen får vi se ett stolopp där 11 Tullibardine Boe blir klar favorit. Tycker det är helt rätt och att hon blir streckad på runt 30 procent tycker jag är rimligt. Det var ganska låga rapporter på henne senast när hon var ute på Solvalla och mötte Timo Nurmos Chicharita. Hon hade haft dåliga blodvärden och en sämre insats i bagaget men det såg man inget utav, hon presterade riktigt bra och jag tror hon bara kommer vara bättre till den här starten. Hon har ett bra spår på tillägg och hon öppnade kvickt från spår två näst senast i volten, träffar Richard L Jansson rätt tror jag hon är långt framme direkt. Utan för mycket strul i starten och på vägen ska hon ses med god chans och jag singelstreckar.

Bortglömda hästen

I den andra avdelningen får vi se en spårtrappa där Johan Untersteiners nyförvärv 5 Awesome Kronos blir mycket klar favorit. Han har en strulig bakgrund och det är ingen favorit jag vill lita på. Tycker de tidiga spelarna har tappat bort en häst och det är 14 Leon Zon som varit ute och härdats i tuffare V75-lopp än det här. Senast under uppesittarkvällen spurtade han bra som fyra och formen tror jag är på topp. Utgångsläget är krångligt men han är en av de bättre hästarna och jag tror han på kapacitet rundar det flesta, stämmer det någorlunda på vägen tror jag han har bra chans att vinna. Till fem procent är han riktigt rolig och vill man vara fräck kan man gå på honom.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superkusken

Dagens nyckelkusk utnämner jag Ulf Ohlsson till, mannen som vinner flest lopp i landet och alltid är med och slåss i toppen. Han kör i fyra av loppen och är inte helt avsågad i något lopp, speciellt inte när han kör mitt drag i andra avdelningen. Han blir även hårt betrodd i avslutningen där jag tycker det blir lite för mycket spel på ekipaget. Går igenom hans chanser lite kort här under. 

2 M.T.One Wish (V75-1) känns som värst emot mitt singelstreck. Hon gjorde ett topplopp senast på V75 utvändigt om ledaren och stretade emot hela vägen in i mål. Skulle Ulf Ohlsson ta sig till ledningen då kan hon vara en svår nöt att knäcka och är given om man inte går på mitt singelstreck.       

14 Leon Zon (V75-2) se under rubriken ”bortglömda hästen”.

5 Kocsis Boko (V75-4) ser lite speciell ut men har vettig kapacitet. Han är obesegrad med Ulf Ohlsson efter två försök och satt fast med krafter kvar senast på V75. Skulle han kommer till spets tycker jag han ska räknas tidigt. 

12 Vagabond Bi (V75-7) är inget tidigt streck för mig och det känns som han blir lite överspelad. Han trivs över distansen men skorna är ett minus för honom. Frågetecken på formen men skulle han vara streckad på tio-tolv procent då tycker jag han ska med.

Hetaste utrustningsändringen

Den kommer på 8 Digital Eye (V75-3) som gjorde debut för Björn Goop senast. Han galopperade bort sig direkt och vi fick inget kvitto på miljöbytet. Det är bra rapporter på honom till den här starten och man har anmält en amerikansk vagn för första gången vilket tyder på att han känns fin. Utgångsläget är tråkigt men som lågprocentare ska han räknas om man plockar några på kupongen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!