Dennis: ”Jag vet inte vilka som var med...”

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Privat
Duon bakom systemet: Dennis och Gunilla.

Spelbutiken tog hem hela potten på V86 och drog in 13,7 miljoner.

Dennis Olofsson, hos Café Brasco, berättar nu om systemet, firandet och reaktionerna efteråt.

– Många har ju gratulerat men jag vet inte vilka som var med på systemet, säger miljonvinnaren till Trav365.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets experter på V86 och V75 - gå med i laget här [Extern länk]


Det var på onsdagskvällen när V86 avgjordes på Bergsåker och Solvalla som Dennis Olofsson lyckades med bedriften att bli ensam på spelformen.

Systemet som heter "Beauty and the Beast" belönades med 13 727 090 kronor och gav varje andelsköpare 1 372 709 kronor vardera.

– Det är så fantastiskt att äntligen få vinna så här mycket pengar. Att bli ensamma på V86 är otroligt stort för mig och butiken. Jag gjorde systemet tillsammans med min kollega Gunilla Welander, säger han och fortsätter:
– Vi har vunnit 6,7 miljoner på V86 tidigare men det här är det största vi någonsin upplevt inom travet. Att bli ensamma är överlägset.

”Trodde utdelningen skulle stanna på en miljon”

Det vinnande systemet innehöll två spikar - 9 Månprinsen A.M. i den inledande avdelningen och 5 Ultimaluna Grif i V86-4.

– Jag och Gunilla enades om att spika Månprinsen och sen så ville jag ha Björn Goop som singelstreck i den fjärde avdelningen då jag alltid spikat honom vid mina tidigare storvinster. Så det var inte så mycket att snacka om. 

Efter den fjärde avdelningen såg det mycket bra ut för systemet med två spikar klara och mycket streck kvar.
– Ja jag sa till Gunilla att jag vi kan bara åka ur i ett lopp. Jag sa aldrig vilket men nu i efterhand kan jag säga att jag var lite orolig i den sjunde avdelningen. Vi låste loppet på två hästar och vi hade marginalerna på vår sida då 7 Au Pair Girl med Robert Bergh lyckades vinna med minsta möjliga marginal.
– Innan dess hade vi fått in megaskrällen 5 Azarayah Ridge i V86-6. Jag förstod att värdet var riktigt högt och det blev väldigt spännande. 

I avslutningen hade Dennis sju hästar på systemet och insåg att det skulle bli stora pengar för den som hittade alla rätt.

– Vi satt bra på det med många hästar, men man har ju varit med om att åka ur ändå. Länge såg det ut som 6 Symphonic Ida skulle vinna - men orkade inte stå emot 11 Fast Moving Cash med Örjan Kihlström i vagnen. Vi hade båda på systemet.

– Jag trodde utdelningen skulle stanna på cirka en miljon nu när en av favoriterna vann. Jag kollade på datorn då min fru skriker att det är 12 miljoner i utdelning, säger Dennis och fortsätter:

– Jag trodde inte på det utan dubbelkollade flera gånger innan jag insåg att det faktiskt var sant. Sen började telefon gå varm då folk insett att vi vunnit. 

”Det här slår allt”

Café Brasco och Dennis har vunnit flera storvinster tidigare men aldrig varit ensamma på de större spelformerna.

– Det är riktigt. Vi har vunnit bland annat 6,7 miljoner på V86 tidigare men det här slår allt.

Får man fråga om du hade en egen andel?

– Ja det hade jag. Jag och Gunilla delade på en då de kostade 3000 kronor styck. Systemet var lite större än vanligt då det var jackpott. Vi öppnar bara detta system då värdet är extra stort.

Hur har systemet "Beauty and the Beast" gått tidigare?

– Det har inte spelats så många gånger och det har inte blivit några större vinster. Därför är det extra kul att det sitter nu. Jag är verkligen jätteglad för de som köpt in sig. Vi gör alltid endast ett unikt system av detta.
Hur har reaktionerna varit efteråt? Har någon hört av sig?
– Många har ju gratulerat men jag vet inte vilka som var med på systemet. En person har varit inne och lämnat fina årgångsviner när jag var ute. Det måste ju ha varit någon som deltog på systemet. 

”Har inte alltid varit lätt...”

Travet och spelet har länge varit en del av Dennis liv. Spelbutiken på söder har han drivit sedan 2012 och själva spelandet går långt tillbaka i tiden.
– Jag och Gunilla driver butiken och det är jättekul att kunna bedriva denna verksamhet med en fysisk spelbutik. Det har inte alltid varit lätt - men vi har slitit dygnet runt och det är kul att det går så bra nu.
Det lär bli stort tryck på andelar nu?
–Jag har redan märkt att systemen börjar sälja slut och vi har ett stort sug efter andelar. Jag kan berätta att vi öppnar upp en light-version av det vinnande systemet för att möta efterfrågan. 

Café Brasco blev år 2016 utsedda till årets butik och årets Tillsammans-butik.
– Det är kul att vi får uppskattning men det är svårt att driva butik idag. Man måste nischa sig och det tycker jag vi lyckats bra med. Vi har haft tunga år då vi fått kämpa hårt men nu rullar allt på väldigt bra. Jag älskar det jag gör och just därför kan man lägga ner så här mycket tid, säger Dennis.

”Är i ett flera dagars långt rus”

Dennis vecka har minst sagt varit händelserik. Han är ett stort Liverpool-fan och trodde inte sina ögon när det engelska laget under tisdagskvällen lyckades vända 0-3 mot Barcelona i Champions League-returen.

I och med segern är man klara för final.

– Jag är i ett flera dagars långt rus. Vi besöker ofta Liverpool och tittar när dom spelar och att vi lyckades vända på hemmaplan är helt makalöst. Det började med att min son började hålla på dom och sedan blev även jag snabbt förälskad i laget.
– Jag bad om ett mirakel och det kom på Anfield. Sedan gick det bara en dag - så kom nästa mirakel med V86-vinsten, säger Dennis och skrattar. 

Andreas Örtengren, Trav365


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets experter på V86 och V75 - gå med i laget här [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN