Ser ut att bli fartfest – spiken har krutet kvar

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Sportbladets Casper Hedberg om jackpott-omgången på V75 i Årjäng. Analyserar – lopp för lopp.
Foto: TR Bild
Sportbladets Casper Hedberg om jackpott-omgången på V75 i Årjäng. Analyserar – lopp för lopp.

Jackpot.

Igen.

Inte kul för er spelare vars pengar ”brann inne” i förra veckans V75-omgång.

Men desto roligare för oss som lever med drömmen - drömmen om att en dag få betalt för våra femmor.  


ANNONS: 59 miljoner kronor i jackpott – här är Sportbladet-experternas andelssystem [Extern länk]


V75–1: Omgången inleds med en käftsmäll. Elva hästar som alla pockar på min uppmärksamhet. Charlock Wiking är underligt bortglömd. Han pullade sig i mål på en 11-tid senast med rubbet kvar. Mellby Granat startar tätt och slipper skor den här gången, det brukar vara indikationer på att en rejäl insats är att vänta. Jag inleder fegt och streckar hela fältet.

V75–2: Uppgiften ligger kanske inte där som en fint presenterad pralin, för att plocka in två tillägg över medeldistans är ingen enkelt uppgift. Men Karamel Hill har enkelt avancerat upp genom nivå efter nivå utan att visa att hon ens är nära att slå huvudet i taket. Nu består den största svårigheten i att det är många att runda och det kan - i teorin - bli svårt att hinna fram. Men ser man enbart till vilka ston det är hon möter så är det svårt att se hur hon ska torska. Lipstick Tooma har massor inom sig, men jag blev ändå lite besviken på att det inte bet än bättre sista hundra meterna senast i regidebuten för Daniel Redén. Sitter de sista form-procenten där nu?  

Funkar hästen nu så vinner han

V75–3: Fort Knox är lika bra som han är knepig och den senaste insatsen får han inte guldstjärna för. Funkar han nu så vinner han tillsammans med mannen med guldhjälmen, men Fort Knox går inte att lita på. Euskara och Jorma Kontio har visat sig vara en ”perfect match” och tillsammans är de ännu obesegrade. The Real Star kommer från fin seger och tränaren Fredrik Persson har rejäl snurr på stallet för dagen med bland annat två stallsegrar på V86 nu i onsdags. Att The Real Star ska gå barfota igen och att Örjan Kihlström ska sköta tömföringen gör ekipaget till min förstahäst i loppet.    

V75–4: ÅTTIOSEX SEGRAR. Ja, det måste stå i versaler, för så många segrar har Ulsrud Tea tagit under sin karriär. En sanslös siffra. Och den smått bisarra statistiken fortsätter, för ta in detta; i 141 av 183 starter har hon placerat sig bland de tre främsta. Men Åsrud Vilja har också fantastisk platsprocent och är troligtvis i sitt livs form. Granetta mötte Ulsrud Tea för tre starter sedan och plockade då andraplatsen bakom henne. Nu står Granetta 20 meter bättre till än den gången och Ulf Ohlsson får chansen att köra. Han har kört Granetta en gång tidigare och då slutade det med seger. 


ANNONS: 59 miljoner kronor i jackpott – här är Sportbladet-experternas andelssystem [Extern länk]


Kan strula rejält

V75–5: Civilon är så klart grejen här, det fattar jag med. Och nu dessutom barfota runt om. Men bakspår och debut över kort distans - det kan strula rejält. Jag trodde inte alls på Quickly S.W. senast, det erkänner jag. Men jag är inte sämre än att jag kan ändra mig. 

V75–6: När jag inte kan somna dessa ljusa sommarnätter brukar jag i mitt huvud rabbla namnen på italienska hästar Björn Goop har i sitt stall. Om jag föreställer mig en mild italiensk accent på uttalet så blir det som ljuv musik. Tar jag dem i bokstavsordning brukar jag somna ganska exakt runt Zap Di Girifalco och då somnar jag alltid med ett leende på läpparna. Tittar man på förtidsspelet till V75–6 så verkar jag tyvärr inte vara ensam om att gilla Zap Di Girifalco, men inte kan väl jag rå för att många av er har samma utsökta smak som jag? Coogan har bakspår och Viking Brodde har samma läge som han hade senast då han aldrig lyckades ta sig in i loppet. Jag kan lista fler av konkurrenterna och deras minusfaktorer, men jag har ju redan bestämt mig: Zap Di Girifalco lämnas ensam på mitt system. Om du nu ska spela svår och gå mot strömmen, glöm för guds skull inte Island Life, där kan vi förvänta oss en hejdundrande insats.

V75–7: I Årjängs stora sprinterlopp ser det ut att bli en fartfest för det vimlar av startraketer med framspår. Sorbet är inte en av dem. Men så passande då att han är lika stark som han är snabb så när mjölksyran slår till för alla de som bränt sitt krut i starten har Sorbet sin bästa bit kvar.

SPELFÖRSLAG, V75:

V75-1: Alla elva hästarna (2–8))

V75-2: 14–6–15–12–7–9 (5–11)

V75-3: 4–6–7–12–5–11 (8–2)

V75-4: 8–2–6 (7–13)

V75-5: 9–4 (1–10)

V75-6: 4 Zap Di Girifalco (3–9)

V75-7: 7 Sorbet (3–2)

2 772 rader/1 386 kronor


ANNONS: 59 miljoner kronor i jackpott – här är Sportbladet-experternas andelssystem [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN