Mejla

Micke Nybrink

”Omgången ser lätt ut – jag väljer att chansa”

Nybrinks V75-analys till Bergsåker • Lopp för lopp • Tre bästa • Systemet lördagen den 17 april

Publicerad:
Uppdaterad:
Betting Rebel spikas igen på V75.
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Betting Rebel spikas igen på V75.

TRAV

Omgången ser ovanligt lätt ut.

Jo, det är så, loppen på Bergsåker är ojämna.

Kanoner möter småpotatis, det får den effekten.

Taktiken blir att chansa med små pengar.


ANNONS: Här kan du rygga Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]


Därmed inte på något sätt sagt att jag ogillar lördagen. Sporten spirar, det är en underbar tid när de tar sina första kliv på ovalen, bössorna, med nyputsade pipor och fulla magasin.

Förutsättningar: Ganska långt upplopp, 200 meter och innerspår bakom bilen är fett najs som min 11-åriga dotter skulle sagt.

V75-1: Moses och jag är gamla kompisar. Så börjar det kännas och jag hoppas och tror alltid på honom. Startspåret är så bra det kan bli – bra chans.

Men jag vill gardera, vi skulle ju chansa. Otroligosåfin är makalöst läcker i sina vinster, mot sämre hästar än Moses. Och Jareth Boko kutade bakom Click Bait och Don Fanucci Zet senast i en 1.06-avslutning sista 500. Jag har pratat med Micke Broberg som lovar dödens och fullt ös, hästen har aldrig varit bättre.

Alla skrek om honom

V75-2: Risken är att för klassen överkapable Magnificent Tooma spöar dem men vårt hopp är spår åtta. Gogobet Sisu är en fin häst som åkte runt allt i comebacken. Och Global Attention är knappast sämre än han skulle vara senast när alla skrek om honom.

V75-3: 20 raka vinster, läge för spets och bara en häst att slå. Självklart kan ni spika världens just nu bästa kallblod, Odd Herakles. Men – Månlykke A.M. är ändå ruskigt bra och sida vid sida sista varvet vore sevärt. Melander kanske synar norsken, kör så att syran sprutar ur öronen på båda. Man mot man. Vem är bäst då?

V75-4: Det skulle kunna smälla men hur ska jag veta vem? Nej, jag attackerar och spikar istället. Lovely O.O. är min typ av häst. Hon springer tills de andra är trötta. Och Robert Bergh är min typ av kusk, kör i tid, vet att han tränat.

Så i ett lopp där många garderar, står och faller jag med en häst som inte ens är favorit. Det borde hon vara.

V75-5: Ibland får man slänga in handduken och vifta med vita flaggan. Deal Done Zet är stor favorit och vinner. Spets och slut, Redén låter obegränsat nöjd. 1640 är inget plus men ett minus för dem som ska slå honom.

Satsa på hållbarhet

V75-6: Ja, det blir omtag med Betting Rebel. Spår ett bakom bilen, 1 640, Bergsåker och kanonform. Micke Broberg berättade för mig att hästen gått det hårdaste jobbet hittills i karriären sedan senast – så vi kan väl säga att det är vässat. Full gas och vinst på 1.10,2? Cab Lane? Cab who? Ja, vi blåser upp sig lite.

V75-7: Who’s Who är så häftig att se, när han får speeda loss över upploppet. Mycket bra chans. Men det är inga dussindjur han möter så jag garderar en favorit som inte får allt gratis, väl?

Till sist: Alla ni som mejlar och förklarar att jag inget vet om jänkarvagnar och barfota. Ni har rätt, jag kan inte ett skvatt, är helt rudis. Men jag ser unga talanger förvandlas till dagsländor och tomtebloss och jag begriper är att vi borde satsa på hållbarhet före fart. Och om det innebär bike, barfota och blinkers så är jag happy med det. Perfekt. Vi säger så. Kör.


ANNONS: Här kan du rygga Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]


Nybrinks tre bästa:


1. 1 Betting Rebel (Bergsåker, V75-5)

Startsnabb, bäst i spets. Full gas. Bära eller brista.


2. 4 Jareth Boko (Bergsåker, V75-1)

Slugger med läge. Rövargäng senast. Tutar och kör.


3. 4 Lovely O.O. (Bergsåker, V75-4)

Stark comeback. Lopp i kroppen. Krossar allt?

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 5-4-6-10-8-7 (res 2-1)

V75-2: 2-8-11-7-6 (res 9-1)

V75-3: 6-11 (res 1-2)

V75-4: 4 Lovely O.O. (res 6-7)

V75-5: 3 Deal Done Zet (res 6-4)

V75-6: 1 Betting Rebel (res 3-11)

V75-7: 2-4-11-5-1-7 (res 8-9)

360 rader/180 kronor

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!