Publicerad:
Uppdaterad:

Talangen är höggravid – pausar från travet

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Sandra Eriksson väntar barn - har varit - och kommer vara borta från travet ett tag
Foto: TR Bild
Sandra Eriksson väntar barn - har varit - och kommer vara borta från travet ett tag

Sandra Eriksson är höggravid och pausar från travet.

För Trav365 berättar hon om beslutet.

– De tre första månaderna var jobbiga då jag mådde väldigt dåligt. Det var illamående och en konstant trötthet, säger Boden-lärlingen Sandra Eriksson till Trav365. 

Sandra Eriksson, 29, håller till vardags till på Bodentravet och är lärling i Petter Lundbergs stall. Hon har gjort det riktigt bra på travovalen, men har inte kört ett travlopp sedan den 3 maj i år - och nu berättar hon om anledningen.

– Jag blev gravid i november och har cirka 1,5 månad kvar tills jag förväntas föda. Det exakta datumet är satt till den 2 augusti.

Grattis. Hur mår du?

– För tillfället mår jag bra. De tre första månaderna var jobbiga då jag mådde väldigt dåligt. Det var illamående och en konstant trötthet. Nu känns allt mycket bättre även om jag kan bli lite rastlös ibland. Jag har svårt för att hålla mig ifrån hästarna, säger hon och tillägger:

– Jag körde lopp fram till i början av maj, men till slut fick jag lyssna på kroppen och inse att det inte går längre. Jag har ju faktiskt inte bara mig själv längre att tänka på. 

”Driven person...”

Något som fick Sandra att tänka till ordentligt var en händelse i april detta år när hon var ute i stallet och arbetade med hästarna.

– Jag fick en smäll i huvudet av en häst. Det gick som tur var bra men det hade kunnat slutat riktigt illa. Då sa även min sambo ifrån och strax efter det var det alltså dags att ta det lite lugnare.
– Jag är en driven person som vill vara ute i verksamheten och även köra lopp, men till slut inser man ju att det inte går. Jag har lite svårt att bara vänta och det blir lätt långtråkigt.

Är du nervös inför födseln?

– Nej det är jag faktiskt inte. Det är naturligt att föda för både människor och djur och jag tänker inte så mycket på det. Det är inget jag kan påverka utan det är naturens gång. De allra flesta kvinnor går igenom detta och jag är övertygad om att det går bra även för mig. 

Paret har naturligtvis en stor längtan efter sitt barn - men Sandra har även en annan längtan som är stark.
- Jag inser ju att jag kommer vara ifrån ett tag men det finns ett sug efter att komma tillbaka till travovalen och stallet. Djuren är ju en så stor del av mitt liv, men vi får ta en sak i taget och nu är det viktigaste att ta det lugnt.

Andreas Örtengren

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN