Svenska hjältar

PRESENTERAS AV

”En liten god gärning kan betyda allt”

Publicerad:
Uppdaterad:

SVENSKA HJÄLTAR

Filippa Sandqvist trodde att hennes Facebookgrupp om tjejskjuts i Åkersberga skulle locka max 100 personer.
I dag har gruppen över 1800 medlemmar.
– Vi är många som vill förändra världen till något bättre, säger Svenska Hjältars programledare Linnéa Claesson.

På bara ett dygn hade 400 personer gått med i ”Tjejskjuts Åkersberga” på Facebook. Filippa Sandqvist var inte beredd på det stora gensvaret, men anade inte då att intresset skulle växa sig mycket större än så.

– Responsen var enorm, säger Filippa Sandqvist.

I dag har gruppen över 1800 medlemmar och Filippa har många som hjälper henne att skjutsa kvinnor på kvällarna. Tjejskjutsen är en stor trygghetsfaktor för många, den ser till att ingen tjej eller kvinna behöver gå hem själv.

Linnéa Claesson som leder Svenska Hjältars tv-sända gala på Cirkus i Stockholm önskar att vi alla ska hylla hjältarna i vår närhet lite oftare. En till synes enkel och ”liten” idé kan visa sig bli en enorm hjälp för andra.

Linnéa Claesson inspireras av Årets Skyddsängel  uppmanar hela svenska folket att berätta om vardagshjältarna i våra liv på sociala medier under hashtagen Svenskahjältar.
Foto: Karin Törnblom/Pontus Orre
Linnéa Claesson inspireras av Årets Skyddsängel uppmanar hela svenska folket att berätta om vardagshjältarna i våra liv på sociala medier under hashtagen Svenskahjältar.

”Försök lyfta andra människor”

– Vi ser ett sådant engagemang hos unga idag och det tycker jag att vi alla ska haka på. För vi är ju många som vill förändra samhället till något bättre. Både vi här på Cirkus och alla som tittar skulle kunna spendera hela 2020 med att med att verkligen försöka lyfta människor som gör något fint för någon annan, säger Linnéa Claesson.

Hon uppmanar hela svenska folket att berätta om vardagshjältarna i våra liv på sociala medier under hashtagen #Svenskahjältar.

– Berätta om den som räddar dig i din vardag. När vi ses här nästa år så kan vi försöka ha som mål att få ihop 20 000 hjältetaggar.

Det spelar ingen roll hur stor eller liten hjälteinsatsen är.

– Kom ihåg att även den minsta av goda gärningar kan betyda hela världen för någon. Ni vet den där personen som ler mot en främling, eller han som alltid är så trevlig i kassan. Eller kanske din granne som hjälper dig när din dator strular. När vi bara finns för varandra, säger Linnéa Claesson.

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury sju hjältar som prisas på Svenska Hjältar-galan i december på Aftonbladet.se och i TV3.

Nominera din hjälte här nedan!

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.