Spotify släpper ännu en funktion gratis

Spotify fortsätter att ge till de som inte betalar för sig

Publicerad:
Spotify Connect blir nu tillgängligt även för gratisanvändare och inte bara för Spotify Premium.
Foto: Stein Jarle Olsen / Tek.no
Spotify Connect blir nu tillgängligt även för gratisanvändare och inte bara för Spotify Premium.

TEKNIK

Spotify tar nu ännu ett steg mot att jämna ut gapet mellan sina användare.
Spotify Connect blir nu tillgängligt för alla.

Från och med denna vecka kan alla Spotify-användare tillgång till Spotify Connect-funktionen. Den har hittills bara varit tillgänglig för betalande Premium-prenumeranter.

Spela från anläggningen

Spotify Connect låter dig strömma musik till stöttade högtalare och hemmabioförstärkare direkt från mobilen eller surfplattan, utan att du måste para enheterna med musikanläggningen först.

Ljudöverföringen sker dessutom via Wifi, och inte över bluetooth. Detta ger i teorin bättre ljudkvalitet, men vi ska så klart komma ihåg att Spotify fortfarande reserverar den högsta ljudkvaliteten på 320 kbps till sina Premium-användare. Fripassagerare kan fortfarande inte strömma med mer än 96–160 kbps.

Foto: Niklas Plikk / Tek.no
Sonos är en av många som har stöd för Spotify Connect hos sina högtalare.

Kräver högtalaruppdatering

Även om Spotify nu öppnar upp för att alla kan använda Spotify Connect hör det till saken att högtalartillverkarna som har implementerat den här funktionen måste uppdatera sina produkter med ny programvara innan gratisåkarna släpps in.

Enligt nya siffror från Spotify har de nu passerat 109 miljoner gratisanvändare, vilket är mer än de 87 miljoner Premium-abonnenter de har lyckats övertyga att tjänsten är värd att betala för. Frisläppet av Connect komemr därmed att ge nya fördelar till väldigt många potentiella högtalarägare.

Det senaste året har Spotifys gratisåkare fått ett bättre erbjudande, med bland annat möjlighet att spela favoritlåtar utan shuffle-funktionen samt möjlighet att kunna hoppa över plågsam reklam. Premium-kunderna har å sin sida fått en något smartare artistradio.

Artikeln publicerades först på tekniksajten Tek.no.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN