Markiz kycklinggryta – på max 500 kcal

Uppdaterad 2016-02-18 | Publicerad 2016-01-29

När Markiz Talhaoui från Sveriges mästerkock står i köket doftar det himmelskt. Hennes teori är nämligen att minska på fettet och använda mer kryddor, örter och andra experimentella ting som smaksättning istället. Testa till exempel den här kycklinggrytan till fyra personer, där en av huvudingredienserna är äppelcider.

Gör såhär:
1. Krydda kycklingen med salt och vitpeppar. Stek kycklingen i lite smör i en stor gryta, strö över chiliflakes.

2. Dela lökarna i mitten och tillsätt i grytan tillsammans med kycklingen. Häll på äppelcider och vatten. Koka upp och sjud kycklingen i 25-30 minuter under lock.

3. Hacka grönkålen grovt och lägg ner i grytan, sjud ett par minuter. Häll i mjölken och koka upp.  Rör ut majsenan med lite vatten och red av grytan.

Följ ämnen i artikeln