En shot till kaffet
En, två... så små att man får ta flera stycken!
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-26
Recept: Cathrine Schück
Foto: Martin Cederblad
Recept och bild ur boken "Schücks sunda söta" av Cathrine Schück (Fitnessförlaget).
Chokladshots med hallon
4 portioner
Du behöver:
1 dl havregrädde, sojagrädde eller matlagningsgrädde
100 g mörk choklad med hög kakaohalt
Eventuell smaksättning (kanel, kardemumma eller kanske ingefära)
Frukt eller bär att dekorera med
Gör så här:
1. Värm grädden i en kastrull.
2. Dra den av värmen och lägg ned chokladen bruten i mindre bitar. Rör tills chokladen har smält. Smaksätt eventuellt med någon krydda.
3. Häll upp i små glas eller koppar och ställ kallt en stund före servering.
4. Garnera vid servering med färska bär, exempelvis hallon som på bilden.
Tips:
Om du låter shotsen stå från en dag till en annan, kan du behöva ta fram dem en stund före servering för att de ska mjukna lite i konsistensen.