En shot till kaffet

En, två... så små att man får ta flera stycken!

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-26

Recept: Cathrine Schück

Foto: Martin Cederblad

Recept och bild ur boken "Schücks sunda söta" av Cathrine Schück (Fitnessförlaget).

Chokladshots med hallon

4 portioner

Du behöver:

1 dl havregrädde, sojagrädde eller matlagningsgrädde

100 g mörk choklad med hög kakaohalt

Eventuell smaksättning (kanel, kardemumma eller kanske ingefära)

Frukt eller bär att dekorera med

Gör så här:

1. Värm grädden i en kastrull.

2. Dra den av värmen och lägg ned chokladen bruten i mindre bitar. Rör tills chokladen har smält. Smaksätt eventuellt med någon krydda.

3. Häll upp i små glas eller koppar och ställ kallt en stund före servering.

4. Garnera vid servering med färska bär, exempelvis hallon som på bilden.

Tips:

Om du låter shotsen stå från en dag till en annan, kan du behöva ta fram dem en stund före servering för att de ska mjukna lite i konsistensen.