Bil säljs hos Mediamarkt: ”Är hemelektronik”

Av: Josefin Westin

Publicerad:
Uppdaterad:
Nu kan man köpa elbilen Uniti hos Mediamarkt.
Foto: Mediamarkt
Nu kan man köpa elbilen Uniti hos Mediamarkt.

Elbilar

Nu kan man köpa svensktillverkade elbilen Unitis hos Mediamarkt.
Enligt Unitis klassas nämligen bilen som hemeletronik.
– Våra bilar hör inte hemma hos traditionella bilförsäljare, säger Lewis Horne, vd på Uniti.

Det svenska startup-bolaget Uniti är relativt okänt i Sverige. Nu försöker det med hjälp av Mediamarkts draghjälp ta andelar på elbilsmarknaden.
Genom att sälja elbilen under sektionen hemeletronik.

– Våra bilar hör inte hemma hos traditionella bilåterförsäljare, utan snarare bland de senaste hemelektroniken, säger Unitis vd Lewis Horne i ett pressmeddelande.

”Har rätt målgrupp”

Från och med den 8 december 2017 kommer man kunna förboka elbilen via hemelektronikkedjans sajt eller fysiska butiker.

– Samarbetet med Uniti ligger helt i linje med vår ambition att driva innovation och erbjuda våra kunder det senaste inom teknik och nya upplevelser. Unitis elbil ligger i tiden och vi är särskilt glada över att samarbeta med ett spännande svenskt startup-bolag som dessutom bidrar till att stärka den svenska industrin, säger Per Kaufmann, vd på Mediamarkt Sverige.

Varför börjar ni sälja bilar?

– Vi kommer inte formellt vara säljare utan ger en möjlighet att förhandsboka bilarna hos oss. Formellt är vi en marknadskanal med showroom. Det känns som att vi har rätt målgrupp för den här typen av bil, säger Jenny Pedersén, pr- och kommunikationschef på Mediamarkt.

Levereras först 2019

Unitis elbilar ska produceras och monteras i Sverige i Landskrona. Bilen kommer finnas i både två-, fyra- och femsätes modeller. Räckvidden är 300 kilometer på el.

Vad menar då Uniti med att den hör hemma hos hemeletronik?

– Det klart att den är svår att köra hemma i vardagsrummet. Men det här är en högteknologiskt avancerad bil som lämpar sig att sälja bland andra produkter. De som är intresserade av den senaste tekniken söker sig till Mediamarkt och därför har vi valt att sälja den i den kontexten, säger Pedersén.

Samarbetet sträcker sig till att börja med under första kvartalet 2018.

– Sen får vi utvärdera.

Enligt Elektroniktidningen har Uniti hittills 1000 förbokningar. Uniti uppger ska de första bilarna levareras först 2019.

Prisslappen?

145 000 kronor.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM MIN BIL