Vi välkomnar Pride – ni har politiserat flaggan

SD i replik om prideflaggan till jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (Mp)

Publicerad:
Uppdaterad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Prideflaggan är tyvärr inte längre enbart det som Lindhagen hävdar. Den har blivit ett varumärke för en politiserad aktör som smutskastar och förlöjligar människor med andra politiska uppfattningar, skriver Bo Broman (SD).
Prideflaggan är tyvärr inte längre enbart det som Lindhagen hävdar. Den har blivit ett varumärke för en politiserad aktör som smutskastar och förlöjligar människor med andra politiska uppfattningar, skriver Bo Broman (SD).

REPLIK. Jämställdhetsministern Åsa Lindhagen för ett banalt och verklighetsfrånvänt resonemang i sin debattartikel i Aftonbladet. I en förblindad jakt på poäng så lyfter hon fram pride-flaggan och påstår att vi Sverigedemokrater skulle vara emot det som flaggan ursprungligen stod för.

Flaggan är tyvärr inte längre enbart det som Lindhagen hävdar. Den har blivit ett varumärke för en politiserad aktör som smutskastar och förlöjligar människor med andra politiska uppfattningar än vad organisationen själv förespråkar. Inkluderande är inte längre ett ord som återfinns i rörelsens ordbok.

Att denna flagga skulle stå som symbol för Sveriges samtliga hbt-personer är inte bara helt felaktigt, det är ett fördummande av debatten och alla de människor som berörs av den.

Vi välkomnar det som Pride borde stå för och vad det borde handla om – rätten att få älska vem man vill. Olika arrangörer har dessvärre politiserat Prides kärnvärden och därmed också besudlat rörelsen så till den milda grad att hbt-personer som inte sällar sig till ”rätt” politik helt förskjuts.

Myndigheter och kommuner ska enligt Regeringsformen vara neutrala och representera alla medborgare i samhället. Det är således högst rimligt och naturligt att statliga och kommunala byggnader bör fredas från politiska symboler. Vare sig det gäller första maj-flaggor, jolly roger eller prideflaggan. Det är inte tillnärmelsevis så kontroversiellt som Åsa Lindhagen vill få det till. Tyvärr hör det numera till regeringens repertoar att ägna sig åt skrämselpropaganda.

Åsa Lindhagen skriver bland annat att ”ingen människa ska känna sig rädd över att hålla sin partner i handen på stan eller vifta med en regnbågsflagga i en av landets alla prideparader”.

Naturligtvis ska ingen känna sig rädd att göra detta. Att vårt ställningstagande kring politiska flaggor härletts till detta är direkt upprörande. Meningen i sig talar sitt tydliga språk – ett språk ämnat att skrämma och polarisera samhället. Det skvallrar dessutom om miljöpartisters syn på Sverigedemokrater och således nästan en fjärdedel av landets befolkning.

Lindhagens debattartikel ger oss alla en insyn i hur långt miljöpartiets toppskikt är beredda att gå för att polarisera och skrämma medborgarna.

Vi Sverigedemokrater står upp för alla människors rätt att älska den man vill, en åsikt som inte enbart förunnas de som politiserar en naturlig och fundamental rättighet.


Bo Broman, riksdagsledamot (SD)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Texten är en replik. Läs hela debatten här:

Gå med i vår opinionspanel du också

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.

Publicerad:

LÄS VIDARE