Debatt

Miljöpartiet skapar ett permanent utanförskap

Slutreplik från M om volymmål för asylinvandringen

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

I det rödgröna Sverige riskerar en ny underklass att permanentas bland de utrikes födda. Det är allt annat än humant. Därför behöver vi ett volymmål, skriver Maria Malmer Stenergard.

Foto: Fredrik Wennerlund

DEBATT

REPLIK. För oss Moderater handlar en human invandringspolitik inte om att låta så många som möjligt komma innanför Sveriges gränser. Tvärtom är det inhumant med en omfattande invandring om de som söker skydd här inte får en verklig chans att skapa sig ett nytt liv här och förverkliga sina drömmar.

I dag är var femte utrikes född arbetslös och bidragsberoendet breder ut sig. Barn till föräldrar i bidragsberoende har i genomsnitt sämre resultat i skolan och löper större risk att drabbas av psykisk ohälsa och att själva fastna i ett livslångt utanförskap. Därför har vi moderater föreslagit ett stramt volymmål för asylinvandringen, som sätts utifrån vår förmåga att integrera.

Miljöpartiet vill i stället se flera lättnader. En av dem är slopat försörjningskrav för anhöriga. Det riskerar leda till fler asylsökande och fler anhöriginvandrare. En anpassning måste i stället göras till andra jämförbara länder.

Om Sverige fortsätter att sticka ut kommer vi att uppleva ett ohållbart söktryck som riskerar att leda till att vi återigen tappar kontrollen.

Tyskland och Österrike har likt Sverige haft en hög invandring och har nu infört volymmål och begränsningar i möjligheten till anhöriginvandring för alternativt skyddsbehövande.

I det rödgröna Sverige riskerar en ny underklass att permanentas bland de utrikes födda. Det är allt annat än humant. För att stoppa integrationsmisslyckandet krävs bland annat minskad asylinvandring och en politik som är målstyrd, stram och långsiktigt hållbar.


Maria Malmer Stenergard, migrationspolitisk talesperson (M)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Texten är en slutreplik. Läs hela debatten här

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Integrationen i Sverige

LÄS VIDARE

DEBATT Så kan ett volymmål för invandring funka

ÄMNEN I ARTIKELN

Integrationen i Sverige

Maria Malmer Stenergard

Moderaterna

Miljöpartiet

Integrationspolitik

Integration

Migrationspolitik