Podden som raderades och sen gjorde succé

Bobbi Althoffs intervju med Drake är en obestridlig pr-framgång

Bobbi Althoff, t h, gjorde en intevju med Drake – som sedan raderades.

Den bästa reklamen för en produkt måste vara att ta bort den från marknaden utan att förklara varför. Det är i alla fall min teori kring såpan runt ”The really good podcast” – en supersnackis i poddvärlden den senaste månaden.

25-åriga Bobbi Althoff är sociala medier-profilen som tidigare la upp klipp om livet som småbarnsmamma, men som gjorde en u-sväng och tidigare i år började göra kändisintervjuer i poddformat. Hennes kännetecken är en otroligt torr, blasé inställning till sina gäster. Och det är inte vilka gäster som helst. Under sina första skälvande avsnitt har hon fått in prominenta namn som Tyga, Lil Yachty och Drake. Och det är kring den sistnämnde som kontroversen uppstått.

Drake, en av världens största artister, är inte känd för att låta sig intervjuas speciellt ofta men – av anledningar som internet spekulerar sig sönder och samman om – gjorde han här ett undantag för att låta sig hånas av Althoff. Mötet, som även släppts i videoformat, framställer kanske inte stjärnan som en drömperson men det är inte heller någon uppenbar tågkrasch för hans image.

 

Så det stora frågetecknet är varför podden raderades kort efter att den publicerades. Drake och Althoff avföljde dessutom sedan varandra på Instagram – vilket i vår förlovade samtid är den ultimata krigsförklaringen. I intervjun bjuder Drake in Althoff till en konsert, vilket hon motvilligt till slut går med på. Hon har senare delat ett uppmärksammat klipp där hon står totalt ointresserad bland dansande fans i publiken.

Intervjun är för den hugade bara en enkel googling bort eftersom behjälpliga fans har laddat upp den på nytt på diverse plattformar. Jag vet egentligen inte om det är så intressant vad som hänt mellan dem. Om det ens har hänt något. Eller om hela podden är en utstuderad produkt av den diaboliska underhållningsindustrin. Man kan nöja sig med att applådera den obestridliga pr-succén.

Själva podden då? Den har absolut mer lyssningsvärde än de flesta inställsamma kändisintervjuer som finns där ute. Snyggt jobbat!

Kultur

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.