Nu erövrar Basshunter USA

”Now you're gone” toppar Billboards danslista

– Större än så här kan det nästan inte bli, sa Jonas ”Basshunter” Altberg när ”Now you’re gone” toppade englandslistan.

Det blev det.

Nu har låten erövrat USA:s danslista.

2006 ”Boten Anna” säljer platina. I dag spelas hon i USA, fast med annan text.

Efter succén med ”Boten Anna” var Jonas Altberg lite trött på sin skapelse. Låten hade fått två år i Sverige och ute i Europa.

Då jobbade låtskrivaren om texten, spelade in den på engelska och – ta daa – en ny hit. I mitten av januari klättrade ”Now you’re gone” raka vägen upp på Englandslistans förstaplats.

Och nu har Jonas Altberg gjort det igen.

Förbi Madonna

Den engelska versionen av sommarplågan som kom 2006 kommer nu att toppa Billboards Hot Dance Airplay-lista. Enligt källor med insyn i listans utformning kommer Jonas ”Basshunter” Altberg att kliva upp som nummer ett vid nästa uppdatering. Låten har tagit sig förbi artister som Bellatrax Featuring Sophia May, Robyn och inte att förglömma – Madonna och Justin Timberlake.

– Det är sjukt ball. Om du sagt det här för ett år sedan så hade det inte ens varit realistiskt, säger Jonas Altberg.

Tryggare nu

Nu kommer Basshunter att flytta fokus från Europa till USA. Ett Green Card är på gång och gig i radio och på festivaler är inbokade för sommaren.

– Jag är jävligt laddad. Allt går så snabbt så det är nästan lite svårt för mig att ställa om, men snart kommer det ett album i alla fall,säger Jonas Altberg.

Hur stor press känner du att toppa Anna?

– Den har alltid varit stor. Det blev en dunderhit och det är svårt att leva upp till. Med Anna kom jag direkt från sovrummet och min kompakta dator rakt in i musikvärlden. Nu har jag lärt mig otroligt mycket så jag känner mig trygg med mina nya låtar, säger Jonas Altberg.

Hur ska du fira?

– Tidigare firade jag med cola och tv-spel. Nu är jag för rastlös för det. Men det här stiger mig inte åt huvudet, så det blir nog bara ett par öl och så ringer jag någon polare från Halmstad, säger Jonas Altberg.

Kultur

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.

Följ ämnen i artikeln