Mejla

Torbjörn Ek

Äntligen rätt vinnare i ”Idol” – men han får börja i motvind

Tobbe Ek ser, ÄNTLIGEN, en stjärna födas i ”Idol”-finalen – och TV4 har redan utlovat en ny säsong nästa år

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Det tog ända fram till finalen.

Men äntligen fick vi se en riktig idol födas.

Så självklart som Tusse Chiza briljerade har en ”Idol”-vinnare inte visat upp sitt artisteri sedan Agnes 2005 (Ja, jag var med då också).

En tuff första duell, där Freddie Liljegren valt enormt publikfriande U2-klassikern ”Where the streets have no name” och Tusse Chiza kontrade genom att visa upp hela sitt artisteri som den absoluta mittpunkten bland åtta dansare med Shawn Mendes ”There’s nothing holdin’ me back”. Men i andra duellen mejade de stående ovationerna för Tusses ”Rise like a Phoenix” fullständigt ner Freddies plojtöntiga ”Uptown funk”.

Och i årets vinnarlåt visade Tusse, äntligen, att han är den stjärna som ”Idol 2019” längtat efter under hela hösten.

Juryn fortsätter ett år till oavsett vad ni hoppats

Vi som satt i publiken i Globen fick också redan före finalen se en första artist göra sin audition till ”Idol” 2020, så vi kan alltså räkna med att Kishti Tomita, Anders Bagge, Alexander Kronlund och Nikki Amini fortsätter i juryn ett år till. Och ni som hoppats att TV4 kanske skulle ta en paus med talangtävlingen får se er dragna vid näsan.

1 av 5 | Foto: Robin Lorentz-Allard
Tusse jublar efter triumfen.

Men det är ju inte för er som den här talangsåpan görs heller. Utan för dem som faktiskt röstat fram Tusse till segern.

Och för honom börjar det riktiga arbetet nu. Eller i samma stund som kamerorna slocknade sent på fredagskvällen.

Jag riktar mig till dig direkt nu. Därför att för dig Tusse börjar karriären dessutom i viss motvind eftersom TV4:s ”Idol”-dopning inte tycks ha fungerat som den brukar. Dopningen som brukar innebära en snabbskjuts upp på topplistor och till stora följarskaror av fans för den som tar hem segern i den här numera klassiska talangsåpan tycks hösten 2019 ha mattats av så mycket att ”Idol”-vinnaren nu i praktiken kommer börja från noll.

Börjar från noll – men inte från botten

Men när noll innebär ett av Sveriges största skivbolag i ryggen och inbokade spelningar på bland annat Lollopalooza-festivalen i juni så är det verkligen inte från någon typ av botten.

Det viktiga är bara att inte tänka att segern är ett avslut. För det är nu det börjar på riktigt.

Utan en miljon tv-tittare på bästa sändningstid varje vecka måste du se segern som en extra spark i baken för att jobba ännu hårdare, mer målmedvetet och människa för människa övertyga svenska folket att du är hela Sveriges nästa popstjärna. Du har redan övertygat dryga miljonen TV4-tittare. Använd det självförtroendet för nästa steg nu, Tusse, du kan om du bara vågar, vill och orkar satsa allt!

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:

LÄS VIDARE