Övergrepp i Paradise hotel

Tidigare anställda: ”De har mörkat övergrepp i flera år”

Av: 

Mikaela Somnell

NÖJE

Efter larm om sexuella övergrepp i dokusåpan Paradise hotel ställs senaste säsongen av programmet in.

Nu vittnar tidigare anställda för Veckorevyn om att produktionsbolaget Mastiff i flera år har mörkat övergrepp i tidigare säsonger.

– Det sopades under mattan. Vi upplevde det verkligen som att vi blev tystade, säger den tidigare medarbetaren Ebba till tidningen.

Ebba, som jobbade med att sortera det inspelade materialet för att underlätta för klippningen, berättar att hon under sin tid på Paradise hotel-produktionen upptäckte något obehagligt när hon gick igenom intervjuerna med deltagarna.

Intervjuaren ställde frågor till en manlig och kvinnlig deltagare som kvällen innan hade haft sex med varandra.

– Produktionen sa ”ja, vi vet ju vad som hände mellan er igår”. Men den kvinnliga deltagaren är oförstående och svarar: “Nej, jag gick och la mig och somnade”, berättar Ebba för Veckorevyn och fortsätter:

– Deltagarna brukar ju vara väldigt ärliga i synkarna, jag uppfattade inte det som att hon försökte ljuga, utan som att hon verkligen inte fattade vad de i produktionen menade. Min kollega såg också klippen och vi pratade med varandra om det, att det var något som kändes konstigt.

Tidigare anställda på Mastiff vittnar om sexuella övergrepp som mörkats.

 Chefen: ”Släpp det”

När säsongen sedan visades så var intervjuerna helt bortklippta, förklarar Ebba för Veckorevyn. När Ebba sedan tog upp händelsen med sin chef blev hon tillsagd att ”släppa det” och att chefen inte ”ville höra mer” om det.

Sandra, en annan före detta anställd, säger till Veckorevyn att det har hänt att manliga deltagare begått övergrepp på kvinnliga deltagare när de har sovit eller varit medvetslösa.

– Hade man sett samma sak på en hemmafest hade man avbrutit direkt, men i den här miljön gör man inte det så länge det inte sker vilda protester. Snarare firar man att kvällens första ligg snart ska hända.

Mastiffs VD Matlida Snöwall skriver i ett mail till Veckorevyn att hon inte känner igen det som tidingens källor har uppgett för dem:

”Självklart skulle vi aldrig tillåta övergrepp! Ännu mindre känt till dessa. Om någon av deltagarna känt att så varit fallet ber vi dem genast göra en polisanmälan så att rättsmyndigheterna får utreda detta, då det är väldigt allvarliga anklagelser som vi absolut måste gå till botten med”

Ebba och Sandra heter egentligen något annat.

ANNONS EXTERN LÄNK

Shoppa sommarens trender hos Gina Tricot - handla här.

Gina Tricot

Publisert:

LÄS VIDARE

Övergreppen i ”Paradise hotel” – det här har hänt

ÄMNEN I ARTIKELN

Övergrepp i Paradise hotel

Paradise hotel

Sexuella övergrepp