Så håller Sanna Nielsen sommarförkylningen borta

”Allsång på Skansen”-programledarens knep

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

För Sanna Nielsen vore det en mardröm att bli sjuk och tappa rösten under Allsångs-månaderna.

Därför tackar hon nej när vännerna lockar med sommarbjudningar – och vet vad som krävs för att hålla sig frisk.

– Jag måste ha mina åtta timmars sömn varje natt, säger hon.

Med direktsänd allsång på bästa sändningstid varje vecka hela sommaren vore det en mardröm att bli sjuk för Sanna Nielsen.

Samtidigt försöker hon undvika att tänka på hur det skulle gå om hon tappar rösten.

– Jag försöker tänka mindre och mindre på det som åren går. Det är som man har lärt sig att man blir sjuk ibland och det är bara att gilla läget. Det finns inte så mycket man kan göra åt det, säger hon.

Ja till sömn – nej till fester

Men Sanna Nielsen vet vad hon behöver göra för att i möjligaste mån undvika sjukdomar under de stressiga jobbperioderna som ”Allsång på Skansen” eller när hon har sin show eller är på turné.

– Man försöker ta hand om sig. För mig tror jag att det är sömnen som är viktigast. Jag måste ha mina åtta timmars sömn varje natt, det är det enda jag försöker tänka på faktiskt. För sen blir det vad det blir och man får göra sitt bästa.

1 av 2 | Foto: NILS PETTER NILSSON
Sanna Nielsen i ”Allsång på Skansen”.

Samtidigt avstår hon också från mycket av det som annars brukar locka under sommaren och tackar oftast nej när vänner bjuder in till fest och andra tillställningar. Annars skulle hon inte klara av att leda ”Allsång på Skansen”.

– Det är inte för att jag är rädd för att bli sjuk, utan det är för att jag måste repa. jag måste sitta hemma och jag är i min bubbla, så jag är lite tråkig på sommaren, alla vänner vet att jag bara säger nej, säger hon.

Ledig en halv dag i veckan

För de 1,5 timmarna på scenen varje vecka kräver mer än heltidsarbete. Åtminstone när man som Sanna Nielsen har skyhöga krav på sig själv.

– Sen förra veckans program har jag jobbat varje dag. I veckorna brukar jag ha halva torsdagen ungefär då jag känner att jag gärna gör något annat än att sitta och kolla i allsångshäftet. Men det är ändå helt fine, för man är så kreativ i det här arbetet och då vill man inte vara ledig, säger hon.

Veckans program gästas av Anna Diaz, Arvingarna, Claudia Campagnol, Benjamin Ingrosso och Felix Sandman. Och dessutom kommer Sanna att göra ett specialnummer tillsammans med musikalartisterna Annica Edstam och Åsa Fång.

Vi gör en liten flirt till vårt allsångshäfte, ett medley med hits som jag lovar att alla kommer kunna. Och om du skriver det och folk läser det och sen tittar på detta så kommer de att skratta åt den meningen, säger Sanna Nielsen och skrattar själv.

– Eller åtminstone förhoppningsvis tycka att jag var lite fyndig.

”Allsång på Skansen” sänds tisdagar på SVT1 20.00.


Publicerad:

LÄS VIDARE